Markkinoijat korvamerkkaavat keskimäärin 15 prosenttia mediabudjeteistaan uusmediaan, ilmenee Amerikan Mainosliiton selvityksestä, jonka Brandweek julkaisee. Vastaajista 73 prosenttia sanoo, että he kohdentavat uuteen mediaan jo 20 prosenttia budjetistaan.

Vain kymmenesosa tutkituista kohdentaa heidän budjettinsa kokonaan vanhaan mediaan, kun taas 12 prosenttia sanoo, että he laittavat jopa 40 prosenttia uuteen mediaan.

Vastaajien enemmistö, 80 prosenttia, olivat sitä mieltä, että viime vuonna muutosvauhti oli nopeampaa kuin aiemmin. Heistä 60 prosenttia on varma, että samanlainen tahti jatkuu tänäkin vuonna.

Kiintoisin trendi vuonna 2006 oli vastaajien mielestä Second Life yhteisön syntyminen. Toinen trendi oli YouTube ja kolmas oli ”mash-up” –ilmiön yleistyminen eli webin sisällön tuottaminen useammasta lähteestä. Odotetuin ilmiö on netti-tv sekä tekstiviestit sekä sosiaalinen verkostoituminen.