Yleisradion televisio-ohjelmat saattavat tulevaisuudessa olla katsottavissa Internetin välityksellä kotitietokoneelta, kertoo toimitusjohtaja Mikael Jungner Yleisradion web-sivuilla. Hän vahvistaa, että nettitelevisiohanke on työn alla, ja aikataulu riippuu osaksi tekijänoikeuskysymysten sopimisesta.

YLEn ajatus on, että ihmisille tuodaan televisiosisällöt digi-tv:n ja samaan aikaan laajakaistan eli netin kautta. Sekä että on YLEn strategia, Jungner sanoo.

Jungnerin mukaan tekijänoikeuskysymykset ovat vaikeita ja hidastavat prosessia.

-Tekijöillä on ihan laillinen oikeus siihen sisältöön ja nyt etsitään neuvotteluiden ja muiden tavoin keinoja pitää huoli siitä, että tämä voidaan tehdä laillisesti ja kestävällä pohjalla.

Aamulehden mukaan suunnitelmissa on, että kaikki YLEn ohjelmat olisivat tulevaisuudessa ladattavissa maksutta kotikoneelle seitsemän päivän ajan esittämisen jälkeen. Kokonaisen draamasarjan voisi tilata kotikoneelle maksua vastaan.