Taisto Riski jatkaa Sanomalehtien Liiton hallituksen puheenjohtajana

Kalevan toimitusjohtaja, kauppaneuvos Taisto Riski jatkaa Sanomalehtien Liiton hallituksen puheenjohtajana.

Riski valittiin puheenjohtajaksi Sanomalehtien Liiton hallituksen järjestäytymiskokouksessa torstaina Helsingissä. Hän on johtanut sanomalehtikustantajien järjestöä vuodesta 2005.

Liiton varapuheenjohtajina jatkavat Hufvudstadsbladetin toimitusjohtaja Henrik Johansson ja Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Puheenjohtaja Taisto Riskin mukaan sanomalehtien toiminnassa painottuu tänä vuonna verkkopalvelujen kehittäminen ja monimediatoimittaminen.

–Verkkomaailmassa syntyy erilaisia liittoutumia ja kombinaatioita esimerkiksi hakukoneyhtiöiden kanssa. Sanomalehtien on oltava osaltaan tässä mukana ja siirrettävä painopistettä verkkotoiminnan suuntaan.

Riski korostaa, etteivät uudet jakelukanavat syrjäytä paperilehteä, vaan tulevat sen päälle.

–Kysymys ei ole joko tai vaan sekä että. Sanomalehdillä on erittäin vahva mediamarkkina-asema ja lukijapeitto, ja tähän voidaan nyt lisätä verkkoulottuvuus.

Verkkotoiminnan ansaintalogiikka poikkeaa perinteisestä julkaisemisesta. Silti uuden median käyttäjäkuntaan, etenkin nuoriin, on tartuttava.

–Ilmainen kontakti on parempi kuin ei mitään, vaikka se ei heti tuotakaan, Riski kannustaa.

Sanomalehtien Liittoon kuuluu 200 sanomalehteä, joiden paperilehtien yhteislevikki on lähes 3,2 miljoonaa kappaletta. Lisäksi lehtien verkkopalvelujen kävijämäärät ovat nopeassa kasvussa.

Sanomalehdistö on Suomen ylivoimaisesti suurin mainosmedia. Viime vuonna sanomalehdet keräsivät edelleen lähes puolet mediamainoseuroista.