Reuters ulkoistaa globaalia taloustoimitusta New Yorkista Bangaloreen

Reuters on aloittanut taloustoimituksen ulkoistamisen Intiaan, Bangaloreen. Intialaiset pienipalkkaiset toimittajat kirjoittavat tiedotteista ja pörssi-ilmoituksista englanninkielisiä talouden perusjuttuja, jotka Reuters levittää uutisverkostonsa kautta eri puolille maailmaa, kertoo talouslehti Forbes verkkosivuillaan.

Intialaiset taloustoimittajat tekevät työn, joka aiemmin suoritettiin New Yorkissa tai Lontoossa, jopa kymmenesosan palkkakustannuksella, Forbes kertoo.

Reuters käynnisti ulkoistamisen Intiaan jo vuonna 2004. Tällä hetkellä Intiassa työskentelee jo tuhat työntekijää, joista sata on toimittajia. He valmistavat uutisia, analyysejä kurssimuutoksista, pörssitilastoja ja talousennusteita tilaajille.

”Meidän täytyi ajatella uudella ja luovalla tavalla tehdä työ paremmin ja tehokkaammin”, sanoo Reutersin päätoimittaja David Schlesinger, joka toimii Lontoossa. ” Me yritämme löytää tavan, että voimme tehdä enemmän raportointia, saada enemmän juttuja uutisverkostoomme ilman että räjäytämme pankkia”, hän toteaa Forbesissa.

Reuters ei ole kuitenkaan vielä vähentänyt toimituksen työntekijämäärää päätoimituksissaan. Kun perusjuttujen teko on siirretty Intiaan, jää keskustoimituksessa toimittajilla enemmän aikaa tehdä syvällisempiä juttua, Schlesinger toteaa.

Internet luo uusia työpaikkoja kustannusalalle

Teoriassa Internetin pitäisi luoda uusia työpaikkoja. Samaan aikaan perinteinen media käy lävitse rajua rakennemuutosta. Viime viikolla Hachette Filipacchin emoyhtiö Lagardere varoitti lopettavansa lehtiään. Time Warner’s Inc ilmoitti äskettäin vähentävänsä 289 työntekijää, joista 172 on toimittajia. Tuskin kuluu yhtään viikkoa, etteikö joku lehti Yhdysvalloissa kerro henkilöstövähennyksistä, Forbes kirjoittaa.