Verkkolehti Tutka ja aiemmin perinteisillä MHz-taajuksilla kuultu Radio Tutka uudistuvat. Mediat yhdistyvät viikoittain verkossa julkaistavaksi monimediajulkaisuksi, jossa on kaksi päämediaa – uudistunut verkkolehti ja -radio. Julkaisua toimittavat Diakin,
Diakonia-ammattikorkeakoulun, Turun toimipaikan medianomiopiskelijat.

Uuden sukupolven Tutkassa yhdistyvät teksti, ääni, still-kuva, video ja viittomakielinen journalismi samanarvoisina ilmaisukeinoina. Uudistuneen monimedia-Tutkan ensimmäinen numero julkaistiin 25.1.2007 osoitteessa www.tutka.org. Yhden osoitteen kautta on pääsy kaikkiin monimediajulkaisun osiin.

Kaikki verkon mahdollisuudet käyttöön

Tutka tarkastelee kriittisesti mediaa, mediapersoonia ja viestintäilmiöitä. Ensimmäisen julkaisun aiheina nähdään ja kuullaan mm. medialakkolaisesta, Kuurojen talviolympialaisista ja kaupallisen radion pelastajista.

”Verkkojournalismissa on alettava käyttää kaikkia verkon mahdollisuuksia uutistarjonnassa. Paperilehden siirtäminen verkkoon ei mielestäni edusta hyvää verkkojournalismia. Uusi Tutka on askel oikeaan suuntaan”, Tutkan päätoimittaja Pär Landor sanoo.

Uutta ovat myös Radio Tutkan suorat lähetykset, joissa mediaan, kulttuuriin ja ajankohtaisiin ilmiöihin tartutaan tuoreella otteella. Musiikki on lähetyksissä lisämauste. ”Musiikissa profiloidumme nuorten tekijöiden tuotantoon mainstreamin sijaan. Tutka on estradi myös uusille musiikintekijöille”, radiojournalismin lehtori Pia Alanko toteaa.

Yhteisöjournalistinen Avokanava-verkkotelevisio tuo syksystä 2007 lähtien vielä uuden elementin monimediajulkaisuun. Verkkolehti Tutka palkittiin jo vuonna 2004 opetusministeriön ja opetushallituksen verkko-opetuksen kehittämisen laatupalkinnolla. Tutka-sivustolla oli viime vuonna noin 8000 kävijää viikossa.