The Voice aloittaa listaohjelman, joka laittaa järjestykseen suomalaisten ostaman digitaalisen musiikin. Lista kerätään yhteistyössä ÄKT:n (Suomen Ääni- ja Kuvatallennetuottajat Ry) kanssa. ÄKT aloitti digitaalisen äänitemyynnin tilastoinnin vuonna 2005, ja The Voice TV tuottaa helmikuusta lähtien Suomen Virallinen Latauslista –ohjelman.

“Digitaalinen äänitemyynti on tätä päivää. The Voice TV:n katsojille musiikin hankkiminen internet- tai mobiilipalveluista on luontevaa, ja siksi myös lista on luonnollista julkaista nimenomaan The Voice TV:llä”, toteaa kanavan ohjelmapäällikkö Johannes Saukko.

Soheila Mikkonen
Soheila Mikkonen

Digitaalisten äänitteiden myynti lähes kaksinkertaistui v 2006 edelliseen vuoteen verrattuna. Digitaalista musiikin ostamista kiihdyttää koko ajan lisääntyvä internet- ja mobiilikauppojen tarjonta. Suomen Virallisen Latauslistan keräämisessä on mukana yli 10 digitaalisen musiikin kauppapaikkaa.

Suomen Virallinen Latauslista nähdään The Voice TV:llä ensimmäisen kerran 1.2.2007 klo 19. Siitä eteenpäin lista paljastetaan aina torstaisin samaan aikaan. Suomen Virallisen Latauslistan juontaa The Voice TV:n uusi ruutukasvo Soheila Mikkonen. Mikkosen aikaisempaan työhistoriaan kuuluu muun muassa erilaiset tuotannolliset tehtävät eri dokumentti- ja elokuvaprojekteissa sekä musiikkivideoissa. Ruudussa Mikkonen nähtiin edellisen kerran Yle TV2:n Superfarmi-ohjelmassa.