Kolme vuotta sitten Miisa Suvisaari (36) ei voinut olla suostumatta mainostoimisto PHS:n toimitusjohtaja Petteri Kilpisen ehdotukseen ryhtyä perustamaan uutta suomalaista designtoimistoa. Suvisaari halusi antaa uudelle yritykselle nimen, joka kuvasti intohimoista suhtautumista asioihin, eikä kuulunut designmaailman latteuksiin. Designtoimisto TANGO syntyi.

Miisa Suvisaari on kuin ilmentymä johtamastaan yrityksestä: kunnianhimoinen yksilö, joka innostuneisuudellaan sekä periksiantamattomuudellaan on saanut aikaan tuloksia, jotka ovat luoneet vankan pohjan TANGOn liiketoiminnan kehitykselle. Nyt Suvisaari vie suomalaista menestystarinaa maailmalle. TANGOn toiminta laajenee keväällä 2007 sekä Venäjälle että Belgiaan.

Designtoimisto TANGOn toimitusjohtaja Miisa Suvisaarella oli yhtenevät näkemykset PHS:n toimitusjohtaja Petteri Kilpisen kanssa siitä, millainen markkinarako Suomessa on kansainvälisen tason designille sekä siitä, mihin suuntaan suomalaista designiä tulisi viedä.

–Uskon, että Petteri halusi minut TANGOn perustajaksi siksi, että ajatukseni ovat tuoreita. Kansainvälisellä liiketoimintaosaamisellani oli myös varmasti osuutta päätökseen. Sain vapaat kädet TANGOn vetämiseen, mikä oli minulle tärkeä asia, Suvisaari kiteyttää.

Miisa Suvisaari Moskovassa, vierellään TBWA:n Euroopan johtaja Nick Baum. Kuvan lähde: TBWA:n Moskovan weblog.
Miisa Suvisaari Moskovassa, vierellään TBWA:n Euroopan johtaja Nick Baum. Kuvan lähde: TBWA:n Moskovan weblog.

Suvisaaren yksi tärkeimmistä tavoitteista Designtoimisto TANGOn toimitusjohtajana on saavutettu jo kahden toimintavuoden aikana: TANGO on kasvanut Suomen suurimmaksi designtoimistoksi. Seuraava haaste on kansainvälistyminen, josta saadaan nyt näyttöjä. TANGO avaa designtoimistot Moskovaan ja Brysseliin kevään 2007 aikana.

–En halua olla konventioiden vanki ja tyytyä ainoastaan suomalaisiin markkinoihin. Miksi Suomesta ei voisi syntyä kansainvälistä menestystarinaa, Suvisaari kuittaa.

Tango menestynyt maailmalla

Design kiinnostaa Miisa Suvisaarta siksi, että se vetoaa ihmisiin alitajunnan sekä tunteen tasolla ja vaikuttaa siten päätöksentekoon sekä ostovalintoihin.

– Luomme TANGOssa sekä designin historiaa että kasvua asiakasyrityksillemme. Asiakkaan liiketoiminnan tarpeista syntyvällä strategisella designillä voidaan kehittää olemassa olevaa liiketoimintaa sekä luoda täysin uusia liiketoimintakonsepteja. Designin kautta yrityksen kasvustrategia voidaan myös viestiä paremmin sen eri sidosryhmille. Haastavat tavoitteet tuovat minulle jatkuvasti uutta energiaa. Siksi rakastan työtäni, Suvisaari kertoo.

Huippudesigniä syntyy Suvisaaren mielestä silloin, kun tavanomaisesta poikkeavat ideat toteutetaan kunnianhimoisesti loppuun asti. Osaavilla tekijöillä sekä vaativilla asiakkailla on myös tärkeä rooli huippudesignin syntymisessä. Heidän ambitionsa ajavat toimialaa yhä parempiin suorituksiin, jolloin alan arvostus nousee.

Designtoimisto TANGOn näytöt menestyksestä ovat kansainvälisesti tunnustettuja: TANGO sijoittui Kemira GrowHow -pakkausuudistuksellaan pronssisijalle maailman tunnetuimmassa ja arvostetuimmassa mainontaan sekä designiin keskittyvässä Clio Awards -palkintokilpailussa.

–Vaikka luovan alan palkinnot eivät suoraan tuo kassavirtaa asiakkaalle, ovat ne tapa määrittää luovan laadun tasoa. Loistavilla designratkaisuilla asiakkaiden on kuitenkin paljon helpompi tehdä kauppaa, Suvisaari kommentoi.

Miisa on esteetikko

Miisa Suvisaari harrastaa vapaa-ajallaan ratsastusta, juoksua, ruuanlaittoa sekä matkustamista. Suvisaaren tavoitteena on nauttia kaikista hänen elämänsä eri osa-alueista huolellisesti ja tasapainoisesti: työllä, läheisillä sekä vapaa-ajan harrastuksilla on jokaisella yhtä tärkeä rooli Suvisaaren elämässä. Miisa Suvisaari tunnustautuu myös esteetikoksi.

–Elämän laatu paranee, kun itseä ympäröivät asiat ovat kauniita. On hienoa, että estetiikka tulee designin kautta osaksi arkea ja juhlaa sekä niiden esineistöä, Designtoimisto TANGOn toimitusjohtaja Miisa Suvisaari kertoo.