Sanomalehtien Liiton tuoreen selvityksen mukaan verkkolehti, näköislehti tai molemmat on jo 152 sanomalehdellä. Näistä 51 julkaisee digitaalista näköislehteä, joka on täydellinen kopio paperilehdestä. Verkkolehti sisältää osan paperilehden jutuista, mutta myös muuta, ja sitä voidaan päivittää reaaliaikaisesti.

Sanomalehtien Liittoon kuuluu 200 sanomalehteä, joista noin 150 on paikallislehtiä. Sanomalehtien yhteislevikki on lähes 3,2 miljoonaa kappaletta.

Verkko on monikanavaisen sanomalehden tärkein kasvualue. Sanomalehti on jatkossa palvelukokonaisuus, jossa paperilehti, verkkopalvelut ja mobiilipalvelut tukevat toisiaan sekä journalistisessa sisällössä että mediamyynnissä. Vuorovaikutteisena kanavana netti lähentää lehteä ja lukijoita uudella tavalla.

Sanomalehtien verkkopalvelujen kehittäminen on Sanomalehtien Liiton toiminnan painopiste vuonna 2007. Sanomalehtien verkkovuosi avattiin Sanomalehti 2.0-seminaarilla Helsingissä 18.1.