Microsoft ja Helsingin Sanomat ovat myös solmineet yhteistyösopimuksen sisällön välittämisestä MSN-sivustolle.
Mediaviikko kysyi HS:n päätoimittaja Reetta Meriläiseltä, mitä bisnes-etua HS arvelee saavansa kun se alistuu suuren verkkojättiläisen aisankannattajaksi?

Microsoft on sisällön välittäjänä HS:n pahin kilpailija, jonka kanssa voi menestyä vain kilpailemalla omilla tuotteillaan. Miksi HS luovuttaa vapaaehtoisesti lukijansa Microsoftille?

Reetta Meriläinen:

-Ei tässä kumpikaan alistu toisensa aisankannattajaksi, eikä luovuta lukijoitaan. Kysymys on molempia osapuolia hyödyttävästä yhteistyöstä. HS.fi saa kävijöitä, Msn.fi saa sisältöä portaaliinsa. HS.fi ei ole pikkusaitti, vaan kilpailee pitkälti samassa sarjassa Msn.fi:n kanssa. Muuallakin maailmassa isot sivustot yhdistävät voimiaan joko yrityskaupoilla tai yhteistyöllä.

Mitkä ovat taloudelliset edut kummallekin osapuolelle sopimuksesta?

-Msn.fi saa sisältöä sivuilleen, HS.fi saa kävijöitä, todennäköisesti nykyistä nuoremmista ikäryhmistä. Molemmat rahoittavat verkkopalvelujaan (display)mainonnalla, minkä takia kävijämäärät ovat tärkeitä. Sama ansaintamalli pitkälti siis kuin sanomalehdessäkin.