Nelonen Median uusi radiokanava Radio Aalto mainostaa itseään rentouttavan ohjelman ja pehmeän musiikin tarjoajana ja haluaa elvyttää kuuntelijan kiireistä arkipäivää. Kanavalla äänessä, ja Nelosen mukaan tunteilemassa, ovat muiden muassa Olga K, Mia Halonen ja Sami Kuronen.

”Suurin kuuntelijaryhmä löytynee yli 30-vuotiaista naisista, mutta kaikki meistä kaipaavat rentouttavaa hetkeä arjen kiireiden puristuksessa”, kertoo radion ohjelmajohtaja Kari Laakso.

Radio Aallon musiikkilinja on laadittu tiiviissä kanssakäymisessä potentiaalisten kuuntelijoiden kanssa. Radiosta halutaan kuulla eniten pehmeää ja rentouttavaa musiikkia. Musiikkia joka joko muistuttaa menneistä ilonaiheista tai luo uusia muistoja arkeen.

”Mitään hissi- tai taustamusiikkia ei kanavalla kuitenkaan soiteta, vaan musiikki vetoaa tunteisiin”, Laakso toteaa.

Syksyn aikana Maajussille morsian -televisio-ohjelmassa ollut Mia Halonen juontaa arki-iltojen ohjelmaa. Myös rakkausvalmentajana toimiva juontaja kutsuu kuuntelijoita puhumaan tunteistaan ja esittämään musiikkitoiveita.

”Radio on hieno väline välittää tunteita ja tarinoita ihmisten kesken. Jokaisella meistä on elämänkokemusta, jota voi jakaa kanssakuuntelijoille”, Mia Halonen kertoo.

Radio Aallon mukana Halonen tekee paluun radioon. Takana on ohjelmien toimittamista Yleisradiolle; niin Radiomafiaan, Ainoon kuin Radio Suomeenkin.

Nelonen Median liiketoimintajohtaja Juha-Pekka Louhelainen vertaa uusia Radio Rockia ja Radio Aaltoa toisiinsa. ”Kanavilla on selkeät ja erilaiset kohdeyleisöt, joten kanavat yhdessä tukevat hyvin Nelonen Median tavoitetta näkyä ja kuulua muutosmyönteisten suomalaisten arkipäivässä”, Louhelainen sanoo.

Radio Aallon kuuluvuusalueella asuu yli 3,5 miljoonaa suomalaista. Radiotaajuudet eri puolilla Suomea löytyvät kanavan nettisivuilta: www.radioaalto.fi.

Mediaviikko koekuunteli Aaltoa

Aallon ohjelmajohtaja Kari Laakso sanoi ääneen sen, mitä mieleen tulee ensimmäisenä kuunnellessaan uutta Aaltoa: hissimusiikkia. Ja vieläpä pahinta laatua, juuri sellaisia rakkausballadeja säestettynä Enyalla ja takavuosien hiteillä, joita voisi olettaa kuulevansa hissien lisäksi kauppojen ja hotellien auloissa. Ovatko todella 30-vuotiaat naiset niin kiireisiä, että heidän hektisen elämänsykkeen rauhottajaksi kaivataan tällaista kanavaa?

Nuoret kuulijat voivat olla kiireisiä. Kanavaa kuuntelemalla saa ainakin itsensä tuntemaan sellaiseksi, koska muutaman kymmennen minuutin sisällä kavalta kerrottiin minun olevan niin kiireinen, etten ehdi edes Aallon www-sivuilla vierailemaan. Sitä kuitenkin suositeltiin. Onko kiireen ihannointi jotenkin tarkoituksenmukaista tai kanavan muuten pehmeää imagoa tukevaa? Kiire ei pehmoilemalla parane – päinvastoin.

Koekuuntelun jatkuessa tulee entistä selvemmäksi kanavan haastavan Novan. Nova kuulostaa nimestään huolimatta enemmän elähtäneeltä kuin uudelta. Aalto sen sijaan kuulostaa siltä kuin aaltovaasit näyttävät ja kuuntelukokemus on pehmeä. Tässä Aalto on onnistunut.

Mainostajan kannalta mietityttää, kuinka Aalto tavoittaa kohderyhmänsä, varsinkin kun Aallon markkinointisanomaan sisältyy kanavan erityinen soveltuvuus rentouttaviin hetkiin, eikä jatkuvaan kuunteluun, joka takaisi vankan kuulijakunnan mainoksille. Kohdetyhmänä nuoret naiset ovat mainosseksikäs ja selkeä. Riittääkö sen koko kuitenkaan kantamaan kanavaa? Jos mukaan luettaisiin pehmeitä arvoja kannattavat miehet olisi ryhma suurempi. Vanhojen hittien kuuntelijamiehet ja menneiden hetkien tunteilijat ovat nyt Novalla.