Tuloksellista mainontaa palkitsevan AdProfit 2006 -kilpailun palkinnot jaettiin Helsingissä 10. tammikuuta 2007. Kilpailuun osallistui yhteensä 43 työtä, joista 14 A-sarjaan (lanseeraukset) ja 29 B-sarjaan (markkinoilla jo olevat tuotteet, palvelut, merkit ja yritykset). A-sarjassa selviytyi voittajaksi Igglo Oy:n ”Igglon hiljainen lanseeraus” -kampanja ja B-sarjassa Oy Sinebrychoff Ab:n ”Kapakkatunnelman tekee Koff” -kampanja. Molemmat voittajat saivat 16 800 euron suuruiset palkinnot jaettavaksi tiimin kesken.

Ylituomaristo piti AdProfit 2006 -kilpailun kilpailun tasoa hyvänä. Kampanjaselostukset ovat vuosi vuodelta parantuneet. Toteutukset olivat systemaattisia, mainonta ja strategiat yhdensuuntaisia ja tulokset erinomaisia. Markkinointiviestinnän keinoja oli käytetty luovasti ja integroituneesti sekä ennen kaikkea tuloksellisesti. Joissakin kampanjoissa ylituomaristo jäi tosin kaipaamaan selkeämpiä ja konkreettisempia tavoitteita, ja myös mediatoimiston näkemyksiä tavoitteiden asettamisessa ja markkina-analyyseissa kaivattiin.

A-SARJAN VOITTAJA:

Igglo Oy/Igglon hiljainen lanseeraus

Aidosti kuluttajalähtöinen kampanja, joka antaa tilaa oivallukselle. Selvästi kuluttajan puolella. Igglo onnistui aktivoimaan kuluttajien piilevät haaveet ja toiveet. Markkinointiviestintää on käytetty tehokkaasti strategisena työkaluna ja integroidusti muiden toimenpiteiden kanssa. Kampanjassa uskallettiin ottaa riski myös negatiivisesta julkisuudesta. ”Sattumat” oli suunniteltu ja kotiläksyt tehty huolella. Hiljainen lanseeraus pohjusti varsinaista lanseerausta ja oli edellytys varsinaisen lanseerauksen onnistumiselle.

Igglon kampanjan suunnitteli Mainostoimisto Ego Oy. Työryhmän kokoonpano: Igglo Oy; hallituksen puheenjohtaja Jussi Nurmio, toimitusjohtaja Mikko Ranin, varatoimitusjohtaja Matti Kasso ja markkinointipäällikkö Kikka Lehmusto sekä Mainostoimisto Ego Oy; copywriter Jenny Koljonen, AD Matti Jokipii, asiakkuusjohtaja Esa Rauhala, projektipäällikkö Tarja Valtanen, graafinen suunnittelija Katariina Köngäs ja tekninen suunnittelija Pyry Ahlfors.

B-SARJAN VOITTAJA:

Oy Sinebrychoff Ab/Kapakkatunnelman tekee Koff

Aikaisemmin erityisesti jakelukanava- ja logistiikkaosaamista vaatineilla olutmarkkinoilla kilpailutilanne on tuntuvasti kiristynyt. Hintakilpailu ”sikspäkkeineen” ja ”mäyräkoirineen” on ajanut panimot ahtaalle. Markkinaosuuden nostaminen kypsillä markkinoilla onnistuneen luovan toteutuksen ja kohderyhmän innovatiivisen laajentamisen ansiosta on ollut merkittävä saavutus. Siihen on päästy systemaattisella ja selkeällä strategialla sekä luovan toteutuksen räväkällä dramatisoinnilla. Ylituomaristo kiitteli myös selkeää ja huolellista raportointia.

Koffin kampanja menestyi Adprofit-kilpailussa
Koffin kampanja menestyi Adprofit-kilpailussa

Koffin kampanjan suunnitteli Bob Helsinki Oy. Työryhmän kokoonpano: Oy Sinebrychoff Ab; markkinointipäällikkö Tapio Finer, Senior Brand Manager Teemu Tommila sekä Bob Helsinki Oy; projektijohtaja Petteri Laurikainen, AD Jon Granström, copywriter Pertti Pällijeff, projektipäällikkö Teija Järvinen, projektipäällikkö Pia Koivisto, projektiassistentti Heidi Ylä-Ajos, graafikko Janne Hänninen ja graafikko Anttu Brück.

Moniportainen arviointiprosessi

Kilpailutöiden esikarsinnasta ja shortlistan valinnasta vastasi kolme esituomaristoa, jotka koostuivat markkinoijista, mainonnan suunnittelijoista sekä mediasuunnittelun, tutkimuksen, opetuksen ja medioiden edustajista. Esituomarit arvioivat kilpailutyöt ottaen huomioon niiden strategian, toimenpiteet, budjetin ja tulokset suhteessa asetettuihin tavoitteisiin. Tämän jälkeen TNS Gallup Oy tutki shortlistakampanjat kohderyhmää mahdollisimman hyvin vastaavalla otoksella.

Kilpailun lopullisen ratkaisun teki ylituomaristo, jonka jäsenet olivat projektijohtaja Hannu Horttana/IRO Research Oy, markkinointijohtaja Tiina Kuusisto/Seppälä Oy, professori Pirjo Laaksonen/Vaasan yliopisto, toimitusjohtaja Mona Ljungberg/Mediaedge:cia Finland, toimitusjohtaja Janne Pöyhönen/Lahtinen & Mantere Saatchi & Saatchi ja ilmoitusmyyntijohtaja Virpi Romu/Aller-Julkaisut Oy.

Ylituomariston puheenjohtajana toimi Mainostajien Liiton hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja Pekka Tefke, Volvo Auto Oy Ab.

Puheenjohtajina AdProfit -kilpailussa toimivat vuorovuosina kilpailun järjestävien tahojen edustajat.

AdProfit – toimivampaa mainontaa -kilpailun järjestäjät:

Aikakauslehtien Liitto, Mainostajien Liitto, Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL, Outdoor Finland – Suomen Ulkomainosliitto, Sanomalehtien Liitto, Suomen Radioiden Liitto, Suomen Suoramarkkinointiliitto ja Suomen Televisioiden Liitto.