Groove FM aloitti viidellä uudella taajuudella vuodenvaihteessa: Oulussa, Vaasassa, Hämeenlinnassa, Joensuussa ja Fiskarsissa.
Groove FM on aikuisille ja nuorille edelläkävijöille suunnattu rytmimusiikin erikoiskanava.

Kanava palvelee soulin, funkin, bluesin, jazzin ja muun mustan rytmimusiikin ystäviä Suomen suurimmissa kaupungeissa. Uutiset, säätiedotus sekä erilaiset musiikkiaiheiset kilpailut kuuluvat Groove FM:n ohjelmatarjontaan. Ehdoton pääpaino on kuitenkin musiikissa – 24 tuntia vuorokaudessa.

Groove FM aloitti lähetyksensä Helsingissä tammikuussa 1999. Groove FM:n kuuluvuusalueella asuu tällä hetkellä n. 2,8 milj. ihmistä. Groove FM:n omistaa Metroradio Finland Oy, joka on osa irlantilaista Communicorp Group Ltd viestintäkonsernia. Communicorp toimii useissa eri Euroopan maissa, joissa sillä on omistuksessaan lähes 30 radioasemaa. Groove FM:n mediamyynnistä vastaa Mediasales Finland Oy, joka on Communicorpin omistuksessa oleva myynti- ja markkinointiyhtiö.

Groove FM:n kuuntelijat ovat pääosin hyvin koulutettuja ja toimeentulevia, yli 25-vuotiaita ostovoimaisia kaupunkilaisia.