Nelosen uutiset uudistuvat tammikuun 8. päivä, jolloin otetaan käyttöön uudet lavasteet, tunnusgrafiikat ja -musiikit. Toimitukseen palkatut parikymmentä uutta ihmistä vahvistavat uutistarjontaa niin tv:ssä, radioissa kuin netissä. Samalla pääuutislähetys aikaistuu uuteen ohjelmapaikkaan klo 19.30.

Nelonen panostaa vuodenvaihteessa uutistoimintaansa. Uutisiin on palkattu parikymmentä uutta ihmistä, jotka vahvistavat Nelosen uutistarjontaa niin tv:ssä, Nelonen Median uusilla radiokanavilla kuin netissä. Uutisten katsojaluvut ovat olleet syksyn ajan tasaisessa kasvussa ja vuodenvaihteen uudistuksilla tavoitellaan myös lisäkatsojia.

”Kanava satsaa nyt uutisiin. Tämä on kuin uusi alku”, uutisten vastaava päätoimittaja Eero Hyvönen kuvailee muutosta.

Nelosen uutiset vastaa Nelonen Median kahden tammikuussa aloittavan radiokanavan uutisista. Samoin IS Urheilu-uutisten tuotanto siirtyy Nordisk Film & Televisionilta toimituksen hoidettavaksi. Nelosen online-uutisten tuotanto taas siirtyy Helsingin Sanomilta Suomen Tietotoimistolle 1. helmikuuta lähtien.

Ensimmäinen uutislähetys tuliterissä puitteissa lähetetään maanantaina 8. tammikuuta klo 16.35. Silloin ruudussa nähdään ensi kertaa pitkään hiottu Nelosen uutisten uusi ilme. Lavastuksen, graafisen ilmeen ja ohjelmatunnusten tärkeimpänä tavoitteena on yhtenäistää uutispuolituntinen, joka koostuu uutisista, säästä ja IS Urheilu-uutisista.

Uutisten uudet lavasteet on suunnitellut Teppo Järvinen, joka on aikaisemmin tehnyt lavastuksia moniin tv-ohjelmiin ja teatterin lavallekin. Studion muutoksilla haettiin raikkauden lisäksi intiimiä katsojatunnetta ja lämpöä.

Päägraafikko Anette Stenroos kuvailee muutosta visuaalisesti selkeämmäksi ja yksinkertaisemmaksi.

”Tärkein muutos on, että uutisten kolme osaa saatiin ilmeeltään yhtenäisiksi. Muotokieli on pyritty saamaan samanlaiseksi kuin lavasteissa. Kerrankin saatiin lavasteuudistus, ohjelmagrafiikat ja tunnukset tehtyä samalla kertaa”, Stenroos sanoo tyytyväisenä.

Uutisten tunnusmusiikit on säveltänyt DJ Slow eli Vellu Maurola. Uutisankkureina kanavalla jatkavat Mikko Hirvonen, Baba Lybeck, Miisa Nieminen ja Satu Sirkiä. Juha Hietanen on IS Urheilu-uutisten esimies ja toinen pääankkuri Pekka Lehtisen lisäksi.