Maailman vanhin yhtäjaksoisesti ilmestynyt sanomalehti, ruotsalainen Post- och Inrikes Tidningar (PoIT) luopuu paperiversiosta 362 toimintavuoden jälkeen. PoIT on Ruotsin valtion virallinen elin vuodesta 1645. Lehti julkaisee viralliset ilmoitukset konkursseista, yhtiöita koskevista muutoksista, pakkohuutokaupoista ynnä muusta viranomaistiedosta, joka lain mukaan tulee saattaa kansalaisten tietoon.

”Me kirjoitamme historiaa, kun maailman vanhin sanomalehti ottaa askeleen nykyaikaan ja tulee Kaupparekisterin viralliseksi web-julkaisuksi osoitteessa www.bolagsverket.se/poit. Julkaisun lukeminen on ilmaista. Viranomaiset ja yritykset säästävät rahaa, ja kaiken lisäksi ilmoittaminen tulee niille aiempaa edullisemmaksi”, sanoo Ruotsin kaupparekisterin pääjohtaja Roland Höglund.

Lehden perusti kuningatar Kristiina. Vuonna 1791 Kustaa III siirsi kustannusoikeudet Ruotsin Akatemialle. Vuoden 2007 alusta julkaisuoikeudet siirtyvät kaupparekisterille, joka maksaa vuosittain noin miljoona euroa korvausta Akatemialle sen vuoksi, että Akatemia ei enää saa tehdä paperilehteä. PoIT:n kolmihenkinen toimitus toimittaa web-julkaisua päivittäin joulu-aattoa, uudenvuodenaattoa ja juhannusaattoa lukuunottamatta.