Pohjoismainen hakuyritys Eniro julkistaa uudistetun hakupalvelun. Uuteen Web 2.0 Internet-sukupolven tekniikkaan pohjautuva palvelu tarjoaa entistä paikallisempaa ja tarkempaa informaatiota, Eniro väittää.

Palvelu tarjoaa lähialueeltaan yritysten tuote- ja palvelutiedot, Internet-hakutulokset ja kartat sekä reitit. “Tutkimustulosten mukaan kolme neljästä suomalaisesta aikoo ottaa yhteyttä tai käydä yrityksessä, jonka palvelusta löytää”, sanoi Eniro Finlandin toimitusjohtaja Ilkka Wäck lehdistötilaisuudessa Hotelli Kämpissä, jossa Eniro esitteli ensimmäistä kertaa uudistunutta hakupalveluaan.

Yhteispohjoismaisesti kehitetty palvelu on avattu samaan aikaan Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Tanskassa.

Eniron mukaan entistä paikallisemmalle hakupalvelulle on maassamme selkeää kysyntää. Syinä ovat Internetin kotikäytön kasvu ja suomalaisten innokkuus hakupalveluiden käyttäjinä. Tutkimustulosten mukaan neljä viidestä suomalaisesta käyttää Internetiä ja joka toisella on jo laajakaistayhteys.

Internet on yleisin hakukanava, kun etsitään tuotteita ja palveluita (94 %), yrityksiä, jälleenmyyjiä ja viranomaisia (88 %). Myös yksityisten henkilöiden puhelin- ja osoitetietoja (41 %) haetaan Internetistä usein. Hakemistomarkkinoiden muutoksesta kielii myös se, että Internet (78 %) on jopa painettuja hakemistoja (72 %) suositumpi tapa etsiä yritysten, jälleenmyyjien ja viranomaisten puhelin- ja/tai osoitetietoja.

Hakupalveluissa vastaajat arvostavat eniten luotettavuutta, helppokäyttöisyyttä, virheettömyyttä ja karttoja. Suomalaisten hakupalveluiden käyttöä selvitettiin elokuussa 2006 pohjoismaisessa, Suomessa Taloustutkimuksen toteuttamassa tutkimuksessa, johon vastasi valtakunnallisesti 1036 16-74-vuotiasta suomalaista.

Eniro.fi:n esiversio löytyy osoitteesta beta.eniro.fi.