Keskisuomalainen lopetti neuvottelut

Keskisuomalainen Oyj:n hallitus on päättänyt olla jatkamatta keskusteluja Alma Median ja Keskisuomalaisen yhdistymisestä.

Alma Media kuitenkin uskoo, että mediayhtiöiden yhdistymisellä saavutettaisiin merkittävät edut molempien yhtiöiden lukijoille, ilmoittajille, osakkeenomistajille ja henkilöstölle.

-Olemme keskustelleet hankkeesta hyvässä yhteistyössä Keskisuomalainen Oyj:n hallituksen kanssa kuluneen vuoden ajan. Kunnioitamme heidän päätöstään ja toteamme keskustelut tältä erää päättyneiksi, Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne sanoo.

Tiedotusvälineissä ja markkinoilla on spekuloitu Alma Median ja Keskisuomalaisen yhdistymisellä. Alma Media vahvisti 21. joulukuuta 2006, että alustavia keskusteluja yhdistymisestä käydään. Yhdistyminen toteutettaisiin sulautumisella.

Keskisuomalaisen sulautuminen Almaan lisäisi entisestään maakuntalehtien omistuksen keskittymistä, koska Alma on jo nyt merkittävä lehtikustantaja maakunnissa. Se kustantaa mm. Aamulehteä, Satakunnan Kansaa, Pohjolan Sanomia, Lapin Kansaa ja Kainuun Sanomia. Keskisuomalaisen konserniin kuuluu lisäksi Savon Sanomat ja Iisalmen Sanomat. Samalla Sanoma Oyj:lle syntyisi merkittävä haastaja, joka alkaa liikevaihdollaan hätyytellä Helsingin Sanomien lukuja.