Brittiläis-hollantilaisen öljy-yhtiön Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila ei myönnä haastatteluja Shellistä, väittää Kauppalehden toimittaja Merja Myllylahti kolumnissaan. Hän on turhaan yrittänyt Lontoon mediakeskuksen kautta saada haastattelua Ollilalta.

“Mediakeskus löi minut hiljattain ällikällä. Pyysin mediakeskuksen tiedottajalta tarkempia yhteystietoja haastattelupyyntöä varten. Pyyntö koski öljy-yhtiön hallituksen puheenjohtajaa Jorma Ollilaa, joka on hoitanut tehtävää tämän vuoden kesäkuusta lähtien.
Tiedottaja kysyi ihmeissään, että kuka on Mr. Jorma Ollila. Valistin häntä, että hän on teidän yhtiönne hallituksen puheenjohtaja”, Myllylahti toteaa.

Myllylahti kirjoittaa: “Kun ihmettelin tätä tietämättömyyttä sähköpostissa Shellille, viestintäjohtaja Stuart Bruseth kommentoi asiaa sisäisessä sähköpostissa seuraavasti: Minä soitan hänelle. Ottakaa vastaan Jormaa koskevat haastattelupyynnöt, mutta sanokaa, ettei tällä hetkellä ole mitään aikeita antaa haastatteluja. Tämän sähköpostin kopio lähti ilmeisesti vahingossa myös minulle”, Myllylahti kertoo kolumnissaan.

“Odotan edelleen viestintäjohtajan soittoa”, Myllylahti toteaa.

Myllylahden mukaan yhtiö on melko lailla kasvoton. Sen suurin omistaja on Hollannin kuningasperheen omistama säätiö, jolla ei ole suurta halua puuttua yhtiön ja sen johdon asioihin, kunhan raha juoksee sen tileille.

Ollilan puheenjohtajakausi jatkuu yhtiössä vuoteen 2009 saakka, mutta hän olisi valmis jatkamaan toiselle kaudelle eli vuoteen 2012 saakka.