Kansainväliseen Interpublic–mainostoimistokonserniin kuuluvien McCann Helsinki Groupin ja Lowe Group Finlandin liiketoiminnot tytäryhtiöineen sulautetaan yhteen.

Uuden toimiston toimitusjohtajaksi on nimitetty McCann Helsingin toimitusjohtaja Anni Ronkainen. Lowen Suomen-toiminnoista vastannut toimitusjohtaja Jukka Järvinen ei jatka yhtiön palveluksessa. McCannin ja Lowen johdosta on muodostettu työryhmä, jonka tehtävänä on integroida uusi toimisto osaksi McCann Worldgroupia.

Järjestelyllä tavoitellaan sekä Lowen että McCannin markkinaposition parantamista sekä asiakkaille tarjottavien palveluiden monipuolistamista. “Molempien toimistojen koko on yksinään ollut haasteellinen. Yhdistämällä voimamme saamme kokoon kilpailukykyisen täyden palvelun toimiston”, toimitusjohtaja Anni Ronkainen toteaa.

“Lowen uusitussa strategiassa keskitymme Pohjoismaissa Tukholman toimistomme kehittämiseen. Muissa Pohjoismaissa palvelemme kansainvälisiä asiakkaitamme sisartoimistojemme, kuten Suomessa McCann Worldgroupiin kuuluvan McCann Helsinki –konsernin kautta”, kertoo Lowe Nordicin toimitusjohtaja Björn Larsson.

Kaikkien toimistojen henkilöstö muuttaa McCann Helsingin toimitiloihin. Toimistokokonaisuuden uusi organisaatio muodostetaan vuodenvaihteeseen mennessä. Järjestely johtaa todennäköisesti tarpeeseen vähentää toimistojen henkilöstöä. Uudelleenjärjestelyjen laajuus selviää myöhemmin.

Vuonna 1924 perustettu McCann Helsinki on Suomen vanhin mainostoimisto, jonka palveluksessa on 40 henkilöä. Yhtiöön kuuluu Momentum, joka on yksi Suomen johtavista kokemukselliseen markkinointiviestintään erikoistuneista toimistoista. Interpublicin kokonaan omistaman toimiston myyntikate vuonna 2005 oli 3,25 miljoonaa euroa.

Lowe Group Finlandiin kuuluu Lowe & Partners ja Draft. Toimisto on erikoistunut sekä perinteiseen markkinointiviestintään että digitaalisten kanavien hyödyntämiseen. Lowe & Partnersin ja Draftin palveluksessa on yhteensä 37 henkilöä ja myyntikate vuonna 2005 oli 4 miljoonaa euroa.