Tekijänoikeusjärjestö Gramex selvitti edellisvuosien tapaan, mitkä
olivat viime vuoden soitetuimmat joululaulut kaupallisissa radioissa. Kaupallisten radioiden eniten soitettu joululaulu oli Whamin Last Christmas 352 soittokerralla. Niin monta kertaa sitä soitettiin yhteensä kaikilla kaupallisilla radioasemilla.

Listan toinen oli Antti Tuiskun esittämä Lämmin lumi peittää maan. Se oli 299 esityskerrallaan myös eniten soitettu kotimainen joulukappale. Katri Helenan Joulumaata soitettiin 265 kertaa. Listan neljäs eli Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen taas soi 257 kertaa.

Viidenneksi listalla nousi John Lennonin ja Yoko Onon kappale Happy Xmas (War Is Over), joka soi 245 kertaa. Band Aidin Do They Know It’s Christmas? oli kuudentena 239 soittokerralla. Vanha klassikko Bing Crosbyn White Christmas päätyi seitsemänneksi 216 soitolla.

Paula Koivuniemen esittämä Toive oli kahdeksantena 185 soittokerralla. Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You oli yhdeksäs 174 soittokerralla. Kymmenen kärjen viimeisenä oli Chris Rean Driving Home for Christmas 167 soittokerralla.

Sijoilla 11-15 oli vuorostaan kotimaista musiikkia: Leevi & The
Leavingsin Jossain on kai vielä joulu (150 soittokertaa), Nylon Beatin Musta joulu (150), Katri Helenan Muistojen kultaamat joulut (140), Jari Sillanpään Lumilinna (137) ja viidestoista Johanna Debreczenin Joulun kosketus (132).

Gramex on Suomen suurin musiikkialan tekijänoikeusjärjestö, joka edustaa yli 39 000 kotimaista muusikkoa ja tuottajaa sekä lukuisia ulkomaisia. Tutkimuksessa olivat mukana kaikki raportoivat kaupalliset radiot. Gramex kerää tarkat tiedot eri kanavilla soitetusta musiikista voidakseen jakaa soittokorvaukset eteenpäin oikeudenmukaisesti.

LISTA: SOITETUIN JOULUBIISI 2005

 1. Last Christmas – Wham! 352
 2. Lämmin lumi peittää maan – Antti Tuisku 299
 3. Joulumaa – Katri Helena 265
 4. Sydämeeni joulun teen – Vesa-Matti Loiri 257
 5. Happy Xmas (War Is Over) – John Lennon & Yoko Ono 245
 6. Do They Know It’s Christmas? – Band Aid 239
 7. White Christmas – Bing Crosby 216
 8. Toive – Paula Koivuniemi 185
 9. All I Want for Christmas Is You – Mariah Carey 174
 10. Driving Home for Christmas – Chris Rea 167
 11. Jossain on kai vielä joulu – Leevi & The Leavings 150
 12. Musta joulu – Nylon Beat 150
 13. Muistojen kultaamat joulut – Katri Helena 140
 14. Lumilinna – Jari Sillanpää 137
 15. Joulun kosketus – Johanna Debreczeni 132

Listassa otettiin huomioon kappalekokonaisuus eli esittäjän tulkinta sävelteoksesta. Soittokerrat ovat absoluuttisia lukuja Suomen kaupallisista radioista. Radioille ei annettu kertoimia esimerkiksi kuulijamäärän mukaan. Samaa soittolistaa soittavat ketjuradiot laskettiin kukin yhdeksi radioksi.