Ohjelmatoimisto Welldone Agency & Promotion, Rumba-lehti ja Tavastia-klubi lanseeraavat yhteistyössä Coca-Colan ja iTunesin kanssa uudenlaisen musiikkisivuston, joka tarjoaa suomalaisille lahjakkuuksille ponnahduslaudan kansainväliselle uralle. Sivusto on suunnattu kaikkia genrejä edustaville artisteille.

Takeoff on internetissä toimiva musiikkisivusto ja foorumi, jossa suomalaisilla soolo-artisteilla ja yhtyeillä on mahdollisuus esitellä musiikkinsa laajalle yleisölle Suomessa ja kansainvälisesti. Takeoff antaa myös innokkaalle musafanille uutta kuunneltavaa.

Sivusto on osa yhteistyötä, jossa mukana ovat musiikkipromootioon erikoistunut Welldone, Tavastia-klubi, Rumba-lehti sekä Coca-Cola ja iTunes. Takeoffin yhteisessä musiikkipaneelissa istuu muun muassa musiikkivaikuttaja ja Tavastia-klubin isäntä Juhani Merimaa.

“Suomessa musiikki kehittyy yhä monipuolisempaan suuntaan. Mielenkiintoisia artisteja on tänään rock-musiikin ohella muissa genreissä, ja uutta luodaan jatkuvasti yhdistämällä eli tyylejä. Vaikka lahjakkaiden artistien ja yhtyeiden kaarti jo nyt on laaja, voidaan Takeoffilla houkutella kellareissaan harjoittelevia lahjakkuuksia esiin”, Merimaa toteaa.

Takeoffissa kyse ei ole kilpailusta, vaan konsepti pohjautuu lähinnä kuulluksi tulemiseen. Kaikilla halukkailla on mahdollisuus ladata musiikkiansa sivustolle ja osoittaa taitonsa laajemmalle yleisölle.

Artistien musiikkia kuuntelee raati, jossa Merimaan ohella vaikuttavat Welldonen promoottori Niksu Väistö, Rumba-lehden edustaja ja Coca-Colan markkinointipäällikkö Tobias Dahlberg. Raadin arvioinnin perusteella parhaiden artistien tai yhtyeiden musiikki julkaistaan kuukausittain sivuston podcastissa. Lisäksi yleisö saa mahdollisuuden arvioida artisteja sivustolla.

Musiikkielämykset eivät jää Takeoffissa pelkästään internetin ja ladattavien tiedostojen varaan. Mielenkiintoisimmat bändit kutsutaan 10.1.2007 legendaarisen rock-klubin, Tavastian, lavalle testaamaan karismansa livenä. Samana iltana lavalla nähdään myös brittirock-yhtye Kill The Young. Esiintymiset taltioidaan ja lisätään keikan jälkeen Takeoffin sivustolle videocasteina. Tavastian-keikkoja on luvassa lisää myös jatkossa.