Kustannusosakeyhtiö Otavan järjestämä HOKUTO MANGA -sarjakuvakilpailu innoitti piirtäjiä ja kertojia. Kilpailuun saapui määräaikaan mennessä noin 400 käsikirjoitusta.

Kilpailun voittajat julkistetaan Henki ja elämä -kirjallisuusfestivaaleilla 10. helmikuuta 2007 Tampereella. Kilpailun ensimmäinen palkinto on 2 000 euroa, toinen 1 500 ja kolmas 1 000 euroa. Otava julkaisee kilpailun voittaneet ja lunastetut työt HOKUTO MANGA -sarjakuva-antologiassa syksyllä 2007.

Kilpailun tavoitteena oli löytää omaperäistä ja taidokasta kotimaista mangaa. Hokuto on japania ja tarkoittaa Ison karhun -tähdistöä, johon Otavan tähtikuviokin kuuluu. Kilpailuun osallistumisaika oli 1.6. – 15.11.2006.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat Anime-lehden toimituspäällikkö Kyuu Eturautti, sarjakuvataiteilija Nina von Rüdiger, kustannustoimittaja Tiina Eskola, tuotepäällikkö Katriina Kauppila ja vastaava graafikko Tiina Palokoski.