Venäläinen miljardööri Jelena Baturina on taivuttanut saksalaisen Axel Springer -kustannustalon peruuttamaan Forbes-lehden painoksen Venäjällä, kertoo Taloussanomien verkkolehti 2. joulukuuta 2006. Baturina on Moskovan kaupunginjohtajan Juri Luzhkovin vaimo.

Saksalainen kustannustalo julkaisi kiistanalaisen artikkelin Jelena Baturinasta. Forbes aikoi Baturinan painostuksen jälkeen aluksi kokonaan peruuttaa artikkelin julkaisun.

Tämän seurauksena Venäjän Forbesin päätoimittaja Maksim Kashulinski erosi tehtävistään.

–Jätin eronpyyntöni sen jälkeen, kun tuli selväksi, että kustannustalon johto on tehnyt lopullisen päätöksen olla julkaisematta artikkelia. Mielestäni on hyvin surullista, jos läntinen kustannusyhtiö suhtautuu tällä tavalla toimintaansa Venäjällä, Kashulinski sanoi Kommersantille Taloussanomien mukaan.

Tätä ennen yhdysvaltalaisen Forbes-lehden johto oli tuominnut aikomuksen peruuttaa artikkeli.

Baturina ei ollut tyytyväinen lehden kannessa olleeseen lainaukseen “Minulle on taattu suoja”. Se oli lyhennys lehdessä olleesta Baturinan lainauksesta “Minulle, kuten kenelle tahansa sijoittajalle, on taattu oikeuksieni suoja”, Taloussanomat kertoo.