Ranskalaisfirma vaatii Googlelta vahingonkorvauksia elokuvan näyttämisestä

Ranskalainen elokuvan tuottaja Flach Film haastaa Googlen oikeuteen, koska Google on laittanut nähtäväksi firman tekemän filmin ” The World According to Bush”. Kahden tunnin mittaisessa filmissä tutkitaan presidentti George W. Bushin hallinnon ja Bushin perheen yhteyksiä Bin Ladenin perheeseen, kertoo Reuters.com nettisivuillaan.

Flach Film vaatii 500.000 euron korvauksia Googlelta, joka on vaatimuksen jälkeen poistanut linkin elokuvaan sivuiltaan.
Elokuvayhtiön mukaan sen filmi oli vapaasti kaikkien nähtävissä Googlen kautta luvatta. Se oli ladattu 50.000 kertaa, ja varmasti kopioitu useasti, yhtiö väittää.

Aiemmin marraskuussa Google osti videoita välittävän YouTuben 1,65 miljardilla dollarilla. Tästä summasta se on varannut 200 miljoonaa dollaria riitojen ratkomiseen. Yhtiö on kiistänyt, että sillä olisi tarkoitus käyttää 500 miljoonaa lisäksi pelkkiin YouTuben tuomiin oikeustaisteluihin.