Etelä-Korea on ollut mobiilien televisiolähetysten suhteen edelläkävijä, toteaa Ficom ry:n tietopalvelupäällikkö Merja Malkki tietopalvelupäällikkö artikkelissaan Ficomin verkkosivuilla.

Etelä-Korean hallitus myönsi vuoden 2004 huhtikuussa kuusi lisenssiä mobiilitelevisiokanaville. Kesäkuussa 2006 mobiilitelevision katselijoiden määrä ylitti Etelä-Koreassa miljoonan. Keskimäärin käyttäjä katseli tunnin päivässä lähetyksiä matkapuhelimensa välityksellä, Malkki arvioi.

Jupiter Researchin tutkimukseen viitaten hän toteaa, että USA:n, Japanin ja Etelä-Korean osuuden mobiilitelevisiolähetysten liikevaihdosta ennustetaan olevan 39 prosenttia vuonna 2011 arvioidusta lähes 12 miljardin dollarin kokonaisliikevaihdosta.

Mobiilien televisiolähetysten maailmanlaajuiseksi katsojamääräksi In-Stat ja eMarketer arvioivat tänä vuonna 3,4 – 4,2 miljoonaa ja uskovat katsojamäärän ylittävän 100 miljoonaa vuoteen 2010 mennessä. Informa Telecoms & Media ennustaa jopa 210 miljoonan seuraavan mobiiliteleviolähetyksiä vuonna 2011, jolloin sen mukaan 10 prosentissa matkapuhelimista lähetysten seuraaminen on mahdollista.