Maksullisten digitaalisten televisiokanavien määrä kasvaa Suomessa hurjaa vauhtia. Kasvuvauhtia auttaa lisääntynyt ja laadukkaampi kanavatarjonta sekä korttipaikallisten digiboksien yleistyminen kotitalouksissa. Vuoden 2005 aikana Lumotv:n maksutelevision tilaajamäärät kaapelitelevisiossa kasvoivat 50% ja tänä vuonna kasvu jatkuu 30%:n vauhtia.

-Maksu-tv:stä on tulossa myös Suomessa osa tavallista
televisiokokemusta, ja MTV3:n kaltaisten tunnettujen kanavien tulo maksu-tv liiketoimintaan nopeuttaa muutosta merkittävästi, kertoo Suomen 3KTV Oy:n toimitusjohtaja Hannu Riikonen.

-Lisääntynyt kiinnostus maksullisten kanavapakettien sisältöön nostaa myös laajakaistatelevision tilaajamääriä. Laajakaistatelevision kautta voimme tarjota kaapelitelevision kymmenet kanavat myös niille asiakkaille, jotka eivät kaapelitelevisioon ole liittyneet.

Laajakaistatelevision tilaajamäärät ovat tällä hetkellä muutamia satoja. Ensi vuoden aikana Finnetin tavoitteena on nostaa laajakaistan kautta tv-palvelunsa vastaanottavien kotitalouksien lukumäärän tuhansiin.

Lumotv aloittaa MTV3 Kanavapaketin kaikkien neljän kanavan (MTV3 Max, Subtv Juniori, MTV3 Leffa ja MTV3 Fakta) jakelun myös laajakaistatelevisiossa 23.11.2006. Tähän asti kaikki neljä paketin kanavaa ovat olleet saatavilla Lumotv:n kaapelitalouksiin. Laajakaista-tv:n kautta myös sellaiset kotitaloudet, jotka eivät ole liittyneet kaapelitelevisioverkkoon, voivat saada kotiinsa MTV3 Kanavapaketin sisällön koko laajuudessaan.

Finnetin vuoden alussa markkinoille tuoma laajakaistatelevisiopalvelu tarjoaa suurimman osan Lumotv –lisäpalveluista, kuten viitisenkymmentä maksu-tv -kanavaa. Laajakaistatelevisiossa tv-kanavien jakamiseen hyödynnetään nopeaa laajakaistayhteyttä.

Kuvan ja äänen laatu on sama kuin digitaalisessa televisiossa ja kanavia katsotaan normaalisti televisiosta. Laajakaistan kautta voi samanaikaisesti katsoa ohjelmia televisiosta ja käyttää nettiä tietokoneella. Lisäksi suurta osaanetin palveluista voi käyttää myös television kautta.

Finnet-yhtiöistä laajakaista-tv palveluita tarjoavat tällä hetkellä
Aurajoen Puhelin Oy, KPY Palvelut Oy, Kymen Puhelin Oy, Lohjan Puhelin Oy, Lännen Puhelin Oy, Mikkelin Puhelin Oyj, Pohjanmaan PPO Oy, Päijät-Hämeen Puhelin Oy, Satakunnan Puhelin Oy ja Oulun Puhelin Oyj.