Kotimainen elokuva ylitti viikonloppuna 1,5 miljoonan katsoja rajan. Tänä vuonna 1 500 862 ihmistä on ostanut lipun kotimaiseen elokuvaan. Koska vuodesta on vielä puolitoista kuukautta ja kaksi kotimaista ensi-iltaa jäljellä, päästään tänä vuonna todella hyviin katsojalukuihin. Viime vuoden kotimaisten elokuvien katsojamäärä onkin ylittynyt jo yli 60 %:lla.

Myös kokonaiskatsojamäärä on nousussa: vuoden aikana elokuvissakäyntejä on kertynyt arviolta jo 6 miljoonaa eli kasvua on n. 18 % viime vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna. Suomalainen elokuva on kuitenkin pärjännyt hyvin myös suhteessa ulkomaiseen tarjontaan ja sen katsojaosuus onkin tällä hetkellä n. 25 % kaikista katsojista.

Vuoden katsotuin kotimainen elokuva on edelleen tammikuussa ensi-iltansa saanut Matti, jonka on nähnyt jo yli 460 000 katsojaa. Toisena ja kolmantena listalla ovat Kummelin Jackpot ja FC Venus, joilla molemmilla on yli 200 000 katsojaa. Kaiken kaikkiaan teattereissa on tänä vuonna nähty 14 kotimaista ensi-iltaa, joista kaksi on dokumenttielokuvia. Ennen vuoden vaihdetta valkokankailla nähdään vielä Suden arvoitus ja Rock’n Roll Never Dies.