Elisa ja Canal Digital tarjoavat 28.11. alkaen Elisan ADSL-asiakkaille Viihdekaista-palvelukokonaisuutta, jossa asiakas saa samassa paketissa televisiopalvelut, videoiden reaaliaikaisen tilausmahdollisuuden, huippunopean ADSL-yhteyden ja halutessaan kotipuhelimen.

-Uskomme erityisesti viihdepalvelujen kysynnän kasvavan. Viihdekaista täydentää hyvin Elisan nykyisiä laajakaistapalveluita ja on luonnollinen jatkumo niille. Yhteistyössä Pohjoismaiden suurimman TV-palvelujen tarjoajan Canal Digitalin kanssa voimme tarjota asiakkaillemme monipuolisen valikoiman viihdyttävää sisältöä, kertoo johtaja Jukka Valtanen Elisasta.

-Televisiopalvelut monipuolistuvat jatkuvasti, ja laajakaistatelevisioyhteistyömme Elisan kanssa laajentaa tätä palveluvalikoimaa merkittävästi. Uskomme, että tämä kiinnostaa kuluttajia, sillä laajakaistatelevision käyttöönotto on tehty mahdollisimman helpoksi. Viihdekaistaan olemme valinneet mahdollisimman monia kiinnostavia kanavia. Nyt Suomessa käynnistyvä reaaliaikainen tilausvideopalvelu on herättänyt jo etukäteen kiinnostusta, sanoo toimitusjohtaja Jyri Timonen Canal Digital Finland Oy:stä.

Viihdekaista sisältää 24 megabitin ADSL-yhteyden, asiakkaan valitseman kanavapaketin, videoiden tilausmahdollisuuden ja TV-palveluiden käyttöön tarvittavat laitteet: laajakaistadigisovittimen ja ADSL-modeemin. Kotipuhelin on valittavissa osaksi palvelukokonaisuutta, jolloin mukana on kotipuhelimen liittämiseen tarvittava puhesovitin.

Asiakas voi valita sopivan kanavapaketin kuudesta erilaisesta vaihtoehdosta, joista edullisimpaan kuuluvat YLE:n digikanavien, MTV3:n ja Nelosen lisäksi suositut kansainväliset maksutelevisiokanavat Eurosport, Eurosport2, Disney Channel, Discovery Channel, Animal Planet ja CNN. Laajimpaan kanavapakettiin sisältyy 38 kanavaa sekä 20 Music Choice -musiikkikanavaa.

Viihdekaistan hinta on alkaen 64,90 euroa kuukaudessa valittavasta kanavapaketista riippuen.

Viihdekaistan käyttöönotto edellyttää, että asiakkaan kotiin on saatavilla Elisan 24 megabitin ADSL-yhteys. Tällä hetkellä tällaisen yhteyden ulottuvilla on yli 300 000 kotitaloutta eri puolilla Suomea. Kesällä 2007 Viihdekaista on saatavilla yli miljoonaan kotitalouteen.