YLE:n toimittajien ja YLE:n välillä on ankara kiista ohjelmien uusintoja koskevista digi-ajan sopimusehdoista. YLE:n ja Suomen Journalistiliiton digi-neuvotteluiden määräaikaa on jatkettu 30.4.2007 asti.

Muiden tekijäjärjestöjen kanssa Ylellä on tarkoitus sopia digi-ajan ehdoista jo 30.11.2006 mennessä.

Ylen ja SJL:n/Yhtyneet välisessä neuvottelupöydässä on syksyn kuluessa ollut esillä kolme mallia.

Vanha mallin mukaan uusinnasta maksetaan toimittajalle jatkossakin 50 prosenttia. Tämä malli ei kuitenkaan kelpaa toimittajille, koska se johtaisi suurella todennäköisyydellä työn nykyistä vähäisempään käyttöön, ja työtä teetettäisiin tuntuvasti enemmän aikapalkkasopimuksella, määräaikaisena tai tuntityönä.

Yleisradion mallin mukaan uusintakorvaukset jätetään kokonaan pois. Uusintakorvauksiin käytetty raha (toimittajille n. 400 000 euroa vuodessa) siirrettäisiin kokonaan peruspalkkioihin. Myös vanha aineisto olisi samojen ehtojen piirissä.

Toimittajien mielestä tässä on riskinä, että uusinnoilla alettaisiin korvata uutta työtä ja ensilähetyksiä

SJL:n ensijaisen mallin mukaisesti osa uusintakorvauksiin käytetystä rahasta siirrettäisiin alkuperäispalkkioiden korotuksiin ja uusintakorvaukset olisivat jatkossa esimerkiksi 20 prosenttia, ja vanhaan aineistoon voitaisiin räätälöidä korotettu uusintakorvausmalli.

YLE on neuvotteluiden edetessä ilmoittanut, ettei tämä ole hyväksyttävä vaihtoehto.