Youtuben videota katsottu tähän mennessä 58200 kertaa

Youtube on julkistanut yksityishenkilön videon, jossa FPS Securityn vartijat potkivat kiinniottamaansa henkilöä. Yhtiö on lähettänyt kolme päivää julkistuksen jälkeen julkisuuteen tiedotteen, jossa se kertoo tehneensä rikosilmoituksen asiasta.

Youtuben videota oli tiistai-iltaan mennessä katsottu jo 58200 kertaa. Videota oli kommentoitu peräti 136 kertaa.

FPS Security Oy ilmoittaa, että Kontulan ostoskeskuksessa vartijoitten voimankäyttö ei ole voimankäytöstä annettujen lakien ja ohjeiden mukaista.

“Vaikka tapuksessa kiinniotettu ja poliisille luovutettu henkilö ennen kiinniottotilannetta oli pahoinpidellyt sivullista naista, ei mielestämme tilanne ole vaatinut kuvatun kaltaisten voimakeinojen käyttöä”, yhtiö kertoo.

“Olemme tänään tehneet asiasta tutkintapyynnön Helsingin poliisille, jonka toivomme mahdollisemman nopeasti selvittävän kyseisten vartijoitten toiminnan laillisuuden.”

FPS Security Oy vakuuttaa tehneensä turvaamistoimenpiteinä kaikki työsopimuslain tässä vaiheessa mahdollistamat toimenpiteet eli vapauttanut kyseiset vartijat työvelvoitteesta ja evännyt heiltä oikeuden tulla yrityksen vartioimiin kohteisiin. “Lisäksi olemme informoineet tapahtuneesta vartioitten toimintaa valvovia viranomaisia, jotta he ryhtyvät ko. vartioitten kohdalla tarpeellisiksi katsomiinsa toimenpiteisiin”.

Korostamme, että kiinniottotilanteissa vartijoiden tulee aina toimia ns. vähimmän haitan periaatteella ja kaikkien toimenpiteiden tulee perustua lakiin ja sen antamiin valtuuksiin, yhtiö kertoo.