Amerikkalainen uusmediayhtiö Top10Media lanseeraa blogien sisällön myyntiin kehittämänsä tekijänoikeusmaksujärjestelmän. Sen avulla bloggaajat voivat periä maksua sisällöstään, jota julkaistaan muissa medioissa.

Mediayhtiöön sijoitettiin viime kesänä 3,5 miljoonaa dollaria venture-rahaa. Yhtiö on puolestaan ostanut tuekseen muita alan firmoja kuten Blogniscientin ja StyleFeederin.

Yhtiön markkinoima lisenssi on nimeltään Lisensa , joka on ns. Creative Common License eli ei täydellinen tekijänoikeudella suojattu lisenssi. Lisensa perii kymmenen prosenttia itselleen välityspalkkioita myydyistä tekijänoikeuksista.

Yhtiön lisenssien arvellaan olevan erityisen hyödyllisiä kuitenkin isoille sanomalehdille. Niillä on tarvetta ostaa halpaa aineistoa sivuilleen.

Lisensan toimintaperiaate
Lisensan toimintaperiaate