Ruotsissa pienet tv-kanavat ovat nostaneet osuuttaan kanavien levinneisyydessä. Paikallisen mediantutkimustahon MMS:n, Mediamätning i Skandinavien, tekemän tuoreimman kanavalevinneisyystutkimuksen mukaan erikoiskanavat kuten The Voice, TV8, Kanal Lokal ja Aftonbladetin TV7 ovat kasvattaneet reippaasti peittoaan. Eniten on kasvanut TV4 Fakta, joka on noussut kuudesta prosentista 34:n prosentin peittoon tv-talouksista.

Suomalaisen musiikkikanava The Voice TV:n viikkotavoittavuus on kasvanut neljän peräkkäisen viikon ajan. Kanavan ennätyksellinen katsojamäärä oli Finnpanelin mittausten mukaan viime viikolla 762 000 eri katsojaa.

”Koko syksy on ollut uskomatonta kasvua”, sanoo The Voice TV:n vastaava tuottaja Johannes Saukko. ”Päivittäinen makasiiniohjelmamme Komulainen Paasonen Saukko eli KPS on onnistunut tekemään monipuolista sisältöä, ja nostamaan esiin ihmisiä kiinnostavia asioita.”

TV:n katselijalukuja mittaava Finnpanel Oy tietää tarkat katsojaluvut kaikista kanavista. Finnpanelin toiminta on tilaustutkimusta ja se voi julkistaa ainoastaan ne tiedot tutkimuksista, jotka tilaajat haluavat julkisuuteen. ”Katselijat ovat pirstoutumassa eri kanaville, sellaista kehitystä meilläkin on havaittavissa”, kertoo Finnpanelin toimitusjohtaja Lena Sandell.