Finnpanelin TV-mittaritutkimuksen perusteella 37 % syys-marraskuun katselusta oli digitaalista, eli katsottu digisovittimen tai digitaalisen vastaanottimen kautta. Digisovittimesta katsotaan pääsääntöisesti samoja kanavia kun analogisesta televisiosta. Kotimaisten, myös analogisesti välitettyjen kanavien (TV1, TV2, MTV3, Nelonen, Subtv ja Urheilukanava) osuus digikatselusta oli tutkimusjakson aikana yhteensä 83 %.

Vain digitaalisessa jakelussa olevien kotimaisten kanavien (YLE Teema, YLE24, YLEFST ja The Voice) osuus digikatselusta oli vastaavasti 6 %.

Vuoden 2007 aikana Finnpanel tehostaa digipenetraation kehityksen seurantaa. Penetraatio tarkistetaan kuukausittain, ja tv-mittaritutkimuksen otosta päivitetään vastaavasti kuukausittain.

Syys-lokakuussa televisio tavoitti päivittäin 3,7 miljoonaa suomalaista

Keskimääräisenä päivänä syys-lokakuussa 3,7 miljoonaa suomalaista katsoi televisiota kotonaan. Keskimäärin televisiota katsottiin 2 tuntia 43 min.

Katsotuin televisio-ohjelma oli MTV3:lla 29.10 esitetty viihdeohjelma ’Maajussille morsian’ jota seurasi lähes 1,3 miljoona katsojaa. Formula 1:n Brasilian osakilpailua seurasi 1,2 miljoonaa katsojaa ja sitä edeltävät ’Seitsemän uutiset’ 1,1 miljoonaa katsojaa.

Syksyllä ohjelmistoon tullut ’Pako’ oli ulkomaisista sarjoista katsotuin runsaalla 900 000 katsojalla, kotimaisista sarjoista katsotuin oli ’Salatut elämät’ runsaalla 1 miljoonalla katsojalla. Asiaohjelmista katsotuin oli ’Akuutti’, jota katsoi runsas 550 000 katsojaa.

TV1:n katsotuin ohjelma oli TV-uutiset ja sää 1,2 miljoonaa katsojalla ja TV2:n katsotuin oli ’Mooseksen perintö’ runsaalla 750 000 katsojalla. Nelosen katsotuin ohjelma oli Lost, noin 550 000:n katsojalla, Subtv:n katsotuin oli Big Brother Talk Show noin 400 000 katsojalla. Katsotuin FST:n ohjelma oli ’Strömsö’, jolla katsojia oli noin 450 000.

YLE:n yhteenlaskettu katseluosuus oli 41 %, MTV3:n katseluosuus oli 31 %, Nelosen 12 % ja Subtv:n 6 % sekä muiden kanavien yhteensä 10 %.

Vuoden 2006 alusta laskettuna televisionkatselu on kasvanut minuutin verrattuna vuoden 2005 vastaavaan aikaan.

Finnpanel Oy mittaa jatkuvalla paneelitutkimuksella suomalaisten televisionkatselua kotitalouksissa. 1000 talouden otokseen (noin 2200 henkilöä) on asennettu TV-mittarit talouden jokaisen TV-vastaanottimen yhteyteen. TV-mittarit rekisteröivät automaattisesti katsotun kanavan sekä kellonajan. Tulokset raportoidaan päivittäin tilaajille.

Finnpanel Oy on TNS Gallupin ja A.C. Nielsen Finland Oy:n puoliksi omistama tutkimusyritys, joka mittaa Suomessa television katselua sekä radion kuuntelua. Toimeksiantajina ovat Yleisradio Oy, MTV Oy, SW Television Oy/Nelonen, RAB Finland Oy sekä Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto ry.