Lehdistössä toimittaja tienaa keskimäärin 3077 € kuukaudessa, todetaan Suomen Journalistiliiton työmarkkinatutkimuksessa. Yleisradion palkat ovat pienemmät. Siellä kuukauden keskiansio on 2805 euroa. Kaikkien toimittajien keskimääräinen kuukausipalkka on 2967 euroa.

SJL:n työmarkkinatutkimus on tehty noin parin vuoden välein 90-luvun alkupuolelta alkaen. Tutkimus toimitetaan kyselytutkimuksena, johon tänä vuonna vastasi noin 1200 liiton jäsentä. Selvitettävänä olivat kaikkien toisen palveluksessa olevien jäsenryhmien palkat.

Tutkimus perustuu huhtikuun 2006 palkkoihin. Tutkimus julkistettiin pääluottamuspäivillä lokakuussa 2006.

Keskimääräinen kokonaisansio:

Kaikki 2967
Lehdistö, josta 3077
sanomalehdet ja
uutistoimistot 3030
aikakauslehdet 3194
Yleisradio 2805
Yksityinen radio ja tv 3096
Kustannusyritys 2616
Muu alan yritys 2795

Naisten kokonaisansio 2863
Miesten kokonaisansio 3110

Naisen euro oli siis keskimäärin 92 senttiä. Suurin piirtein samanlainen suhde oli naisten ja miesten palkkojen välillä myös ammattiryhmittäin tarkasteltuna, SJL:n raportissa ilmenee.

Tutkimuksessa selvitettiin, ovatko liiton jäsenet viime vuosina joutuneet ottamaan hoitaakseen sellaisia työtehtäviä, joista aiemmin ovat huolehtineet muiden ammattiryhmien edustajat. Yli 60 prosenttia vastaajista ilmoittaa näin käyneen, mutta vain 18 prosenttia kertoo, että se on otettu huomioon palkkauksessa.

Tutkimus toteutettiin yhteistyössä TNS-Gallup Oy:n kanssa.

Freelancereiden palkkiot tutkitaan erikseen parin vuoden välein, seuraavan kerran keväällä 2007.