Yleisradio, Suomen Urheilutelevisio ja Veikkaus ovat solmineet kattavan yhteistyösopimuksen. Kuuden suomalaisen lajiliiton kanssa on tehty sopimus, jonka mukaan Urheilukanava seuraa kotimaisia sarjaotteluita kierroksen alusta saakka suorissa lähetyksissä. YLE tulee mukaan ratkaisuvaiheessa ja näyttää sarjojen semifinaalit ja finaalit ensisijaisesti suorina, mutta ainakin koosteina.

Seurattavia sarjoja ovat kori- ja lentopallo, salibandy, jalkapallon Veikkausliiga, jääkiekon Mestis ja pesäpallon Superpesis.

“Suomalaisten lajien näkyvyys ilmaiskanavilla on Veikkauksen kannalta merkittävä asia. Veikkaus tarjoaa asiakkaillensa pelituotteita, jotka tuottavat lisäarvoa urheilun seuraamiseen, ja merkittävä osa pelien tuotosta ohjataan suomalaisten liikunnan harrastamisen tukemiseen. Kotimaisen urheilun näkyvyys tarjoaa Veikkaukselle mahdollisuuden kehittää pelipalveluitaan ja
konkretisoida pelituottojen merkitystä suomalaisten liikunnalle. Urheilulähetysten saavutettavuus on merkittävä osa yhtiön asiakasstrategiaa”, Veikkauksen viestintäjohtaja Ilkka Juva sanoo.

“Merkittävien lajien näkyminen antaa samalla lajiliitoille, liigoille sekä seuroille entistä tukevamman pohjan lajin kehittämiseen”,
Urheilukanavan toimitusjohtaja Timo Hakala toteaa.

”YLEn kannalta järjestely turvaa laajan lajivalikoiman suomalaista urheilua maksuttomilla tv-kanavilla, mikä on julkisen palvelun kannalta tärkeätä. Urheiluohjelmat ovat kuin jokamiehenoikeus”, varatoimitusjohtaja Seppo Härkönen sanoo.

Sopimus mahdollistaa myös kansainvälisten urheilutapahtumien esitysoikeuksien nykyistä laajemman käytön. Urheilukanava voi näyttää urheilutapahtumia, joihin YLEllä on EBUn jäsenenä oikeudet, mutta jotka eivät YLEn omaan tarjontaan mahdu.

”Sopimus tehostaa YLEn kansainvälisten esitysoikeuksien käyttöä EU:n edellyttämällä tavalla. Tämä niin sanottu sublicensing on linjassa Euroopan Unionin EBUlle esittämän vaatimuksen kanssa, jonka mukaan kollektiivisten televisio-oikeuksien hankkimista
voidaan tukea vain, jos niitä edelleen luovutetaan EBUn ulkopuolisille yhtiöille”, Seppo Härkönen perustelee.