Pohjoismaiden mediamarkkinoiden johtava hakuyritys Eniro on noussut tänä vuonna Suomen arvostetuimmaksi kuluttajille suunnatuksi paikalliseksi hakupalveluksi. Vielä vuonna 2005 eniro.fi oli toisella sijalla. Näin arvioi tuore lokakuussa 2006 tehty Taloustutkimuksen Verkkobrändien arvostus Suomessa -tutkimus.

Taloustutkimuksen tulosten mukaan joka toinen (52%) suomalainen arvioi eniro.fi:n yleisen arvostuksen erittäin hyväksi tai hyväksi. Arvostuksen nousu on Eniro.fi:n liiketoiminnalle merkittävä, koska eniro.fi on jo Suomen käytetyin ja tunnetuin paikallinen hakupalvelu. Palvelusta hakee viikoittain yhteystietoja lähes 400 000 eri kävijää. Suomalaiset tekevät eniro.fi:hin joka kuukausi kymmenen miljoonaa hakua.

”Näyttää vahvasti siltä, että arvostetuimman ja tunnetuimman brändin asema on siivittänyt kuluvana vuonna Eniro.fi:n korkeaa kuukausittaista kävijämäärän kehitystä. Tutkimustulosten mukaan suomalaisista 76 prosenttia tuntee eniro.fi-palvelun. Arvostetuimman brändin asema ja korkea tunnettuus vahvistavat johtavaa markkina-asemaamme Suomen käytetyimpänä paikallisena hakupalveluna”, sanoo Eniro Finlandin toimitusjohtaja Ilkka Wäck.

”Tutkimustulokset tunnettuudesta ja arvostuksesta kertovat, että pidämme selkeällä erolla paalupaikkaa maamme paikallisena hakupalvelumarkkinoiden rakentajana ja kehittäjänä. Tarjoamme suomalaisille parhaan mahdollisen hakupalvelukokemuksen ajasta ja paikasta riippumatta – luotettavan, auttavan ja paikallisen. Arvostetun kuluttajille paikallisen hakupalvelun brändin merkitys korostuu jatkossa, kun suomalaiset hakevat paikallista tietosisältöä”, Wäck jatkaa.

Eniro.fi menestyi tämän vuoden Taloustutkimuksen verkkobränditutkimuksessa selvästi viime vuotta paremmin. Joka kolmas (33%) Internetiä viikoittain käyttävistä suomalaisista käyttää eniro.fi-tä viikoittain. Eniten eniro.fi:tä käytetään yli 40-vuotiaiden joukossa.

Taloustutkimus Oy on tehnyt Verkkobrändien arvostus Suomessa -tutkimuksen omana tuotantonaan. Se selvitti verkkobrändien tunnettuutta ja arvostusta suomalaisten internetin käyttäjien keskuudessa. Tutkimusaineisto kerättiin 11.8.-20.9.2006. Ensimmäisessä vaiheessa vastaajia oli 3 657 ja toisessa vaiheessa 4 703.