Vuoden 2007 alussa starttaa Nelosen kaksi uutta radiokanavaa ja keväällä uusi, mainosrahoitteinen televisiokanava JIM. Kanavat ovat Nelonen Median alaisuudessa ja yksikköä johtaa Nelosen liiketoimintajohtaja Juha-Pekka Louhelainen.

”Olemme pyörittäneet pääkanavaamme Nelosta menestyksekkäästi jo yhdeksän vuotta. Nyt on sopiva hetki laajentaa toimintaa uusille osa-alueille. Uskomme vahvasti television ja muun sähköisen median kulutuksen kasvuun. Kiinnitämme entistä enemmän huomiota monimediaisuuteen – televisio-ohjelmat elävät myös radiossa ja internetissä, näin tarjotaan lisäarvoa katsojille”, Louhelainen kertoo.

Kilpailijoilla erilaiset laajentumiskonseptit

Suomen katsotuin tv-kanava MTV3 tuo puolestaan marraskuussa suomalaisille tv-katsojille lisää vaihtoehtoja: neljä uutta, kanavan itsensä mukaan edullista mutta maksullista tv-kanavaa. Kanavia lanseerataan paraikaa Kavapäällikkö-kampanjalla. Kanava MAX on suunnattu miehille, Leffa on elokuvakanava, Fakta keskittyy asiaohjelmiin ja dokumentteihin ja Subtv Juniori on kanava lapsille.

”Uudet kanavat tarjoavat monipuolista ohjelmistoa erilaisille ihmisryhmille. Ne lisäävät tarjontaa niille katsojaryhmille, joita perinteinen tv-tarjonta ei palvele riittävästi. MTV vahvistaa näin asemaansa suomalaisten katsojien kiinnostavimpana viihteen tarjoajana”, kanavajohtaja Jukka Raatikainen sanoo.

Nelosen uusi JIM on mainosrahoitteinen ja katsojille näin maksuton. Kanava profiililtaan vaikuttaa paljolti kilpailijan SubTV:tä. ”JIM on muutosmyönteisille aikuisille suunnattu, katsojan omaa aikaa arvostava kanava. Aikuinen tarkoittaa tässä 25-55 vuotiaita ihmisiä. Siinä isoin ero Subiin verrattuna, joka on suunnattu nuorille”, kertoo Nelosen karttasuunnittelusta tällä hetkellä vastaava Elina Pentinsaari. ” Tämä näkyy siis luonnollisesti ohjelmatarjonnassa.”

”JIM:illä ei nähdä urheilua, elokuvia eikä uutisia, vaan kiinnostavia dokumentteja, hyvää lifestyleä ja koukuttavia sarjoja. Suuri osa sarjoista on ennennäkemättömiä, mutta tulemme myös uusimaan pääkanavan suosituimpia sarjoja. JIM on muun muassa do it yourself -tyyppisiä lifestyle-ohjelmia, viihteellisiä asiaohjelmia, laadukkaita draamasarjoja ja hyviä dokumentteja”, Elina Pentinsaari luettelee.

Petinsaaren mukaan JIM:in ohjelmistoa on mahdollista katsoa myös etu- ja jälkikäteen netissä.

Nelosen radiot rekrytoivat

Nelonen Median uudet radiokanavat starttaavat 1.1.2007. Kahden kanavan yhteinen ohjelmajohtaja on Kari Laakso, joka on työskennellyt menestyksekkäästi muun muassa Radio NRJ:n sekä The Voice TV:n palveluksessa. Suomen Radioiden Liitto valitsi Laakson Vuoden Ohjelmajohtajaksi vuonna 2002.

”Rekrytointiprosessi on lähtenyt erinomaisesti käyntiin, tarkoituksenamme on saada alan parhaat tekijät uusille kanavillemme. Haluamme tuoda eetteriin aitoa sisältöä, ”jotain ihan muuta” myös radioihin”, Kari Laakso kiteyttää.

Radioiden myyntijohtajaksi on valittu Erkka Jaakkola. Nelosen myyntijohtajaksi on nimitetty Pia Kalsta, joka työskenteli aikaisemmin Nelosen markkinointipäällikkönä. Sekä Jaakkola että Kalsta työskentelevät Nelosen markkinointijohtajan Hans Edinin alaisuudessa. Edin vastaa Nelonen Median kaupallisista toiminnoista.

”Tavoitteenamme on olla suomalaiselle mainostajalle kiinnostavin sähköinen mediatalo, josta saa selkeitä kokonaisvaltaisia ratkaisuja yhdeltä kumppanilta. Medioidemme pääkohderyhmä, muutosmyönteiset suomalaiset, mahdollistaa asiakkaillemme tehokkaampaa vaikuttamista”, Nelonen Median kaupallisista toiminnoista vastaava Hans Edin linjaa.