Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL ry on jakanut Mainonnan Viikon avajaisissa Helsingissä Mediatoimistojen Vuoden mediainnovaatio –palkinnon IRC-gallerialle yhteisöjen sponsoroinnista. IRC-Galleria on Suomen suurin Internet-yhteisö, jota käyttää joka viikko lähes 25% suomalaisista.

IRC-gallerian peruskäyttö on ilmaista. Palvelun käyttäjien keski-ikä on 19 vuotta ja siinä on yli 440 000 erillisyhteisöä. Yhteisöjen sponsorointi on uusi ominaisuus, joka mahdollistaa tarkkaan määriteltyjen kohderyhmien tavoittamisen täysin uudella tavalla. IRC-galleriaa pitää yllä Dynamoid Oy, jonka puolesta palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Taneli Tikka.

MTL:n Mestarinkirjat on jaettu Ami Hasanille, Jussi Nurmiolle ja Unto Paltemaalle. Uudella tunnustuspalkinnollaan MTL haluaa nostaa esiin alan vaikuttajia ja yhteiskunnallisia keskustelijoita, jotka ovat esimerkillisesti viestineet markkinointipanosten vaikuttavuudesta sekä julkisella esiintymisellään että liiketoimintansa kehittämisellä, ja siten myötävaikuttaneet markkinoinnin keinovalikoiman ja käyttöasteen kasvuun Suomessa sekä kansainvälisesti. Mestarinkirjoilla korostetaan markkinoinnin käsityöläisperinnettä, jossa ala paitsi tunnustaa ylivertaisen osaamisen myös ansiot sen edelleen siirtämisessä.

Ami Hasan, 50, on Hasan & Partnersin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. Hasan on lisäksi toiminut Marketing Clinicin ja Satama Interactiven hallituksen jäseninä. Jussi Nurmio, 51, toimii Taivas-ryhmän hallitusten puheenjohtajana ja Taivas Innovationsin toimitusjohtajana. Unto Paltemaa, 52, on Paltemaa Huttunen Santalan perustaja ja nykyisin TBWA/PHS:n hallituksen puheenjohtaja.

MTL Viestintätoimistojen Vuoden viestintäinnovaatio –palkinto myönnettiin Suomen Penille Anna Politkovskajan muistomielenosoituksen koolle kutsumisesta ennätysajassa tekstiviestein. Lauantain myöhäisillan kutsupäätös alkoi parista viestistä, jotka olivat sunnuntai-iltaan mennessä kertautuneet noin 30 000 viestiksi ja synnyttäneet vuosikymmenen suurimman mielenilmauksen Helsingin Tehtaankadulle ilmaisemaan surua Venäjän sananvapauden esitaistelijan, toimittaja Anna Politkovskajan murhasta.

Kynttilämielenosoituksessa yhdistyivät moderni viestintäteknologia, syvä kollektiivinen tunnetila ja kirkas poliittinen tahdonilmaisu. Viestiketjun alkuunpanijan, Suomen Penin puolesta palkinnon vastaanotti puheenjohtaja Jukka Mallinen.