Musiikki & Media -tapahtumassa Tampereella sai mediasarjassa Vuoden kirjoittavan journalistin palkinnon vapaa toimittaja Timo Isoaho. Vuoden musiikkimedia on Rumba-lehti.

Vuoden musiikkipäälliköksi valittiin YleX:n Heikki Hilamaa, jonka työpaikka on myös Vuoden radio. Lisäksi vuoden radiotoimittaja työskentelee myös YleX:ssä: hän on Harri Hakanen.

Suomalainen musiikkiteollisuus on jälleen valinnut joukostaan parhaat tekijät ja osaajat. Perjantai-iltana Tampereen Tullikamarin Industry Awards -gaalassa palkinnot jaettiin 18 sarjassa.

Industry Awards on jaettu kolmeen lohkoon: live, media ja bisnes. Livesarjassa menestyivät Helsingin rock-klubi Tavastia, Sotkamon tanssipaikka Naapurivaaran Huvikeskus, Ruisrockin ja Ankkarockin promoottori Juhani Merimaa, ohjelmamyyjä Jouko Karppanen sekä HIM-yhtyettä ja The Rasmusta menestyksekkäästi maailmalle vievä manageri Seppo Vesterinen. Vuoden tapahtumaksi nimettiin Lordin historiallinen Euroviisu-voitto.

Bisnessarjassa Vuoden levykaupaksi valittiin Stupido Shop Helsingistä ja Vuoden levy-yhtiöksi Sony BMG Finland Oy. Nousevista indie-levy-yhtiöistä laadukkaimmaksi rankattiin toista kertaa peräkkäin Fullsteam Records. Vuoden tuotantopäällikkö on Helsinki Music Companyn Asko Kallonen, Vuoden tiedottaja Tuula Salminen Spinefarm Recordsista ja Vuoden myyntipäällikkö/edustaja Supersounds Musicin Sami Juntunen.

Vuoden levynkanneksi alan ammattilaisista koostuva raati äänesti Markku Peltolan Buster Keaton tarkistaa idän ja lännen -albumin (Ektro Records) taiteen.

Musiikki & Median myöntämä erikoispalkinto Elämäntyöstä suomalaisen musiikin hyväksi meni DEX-viihteen perustaja Seppo Kahilaiselle sekä Suomen Universal Musicin toimitusjohtaja Vasilij “Gugi” Kokljuschkinille.

Loppuunmyydyn Musiikki & Median osallistujamäärä oli 800, joista 500 oli kotimaisia ammattilaisia, 100 ulkomaisia vieraita ja 200 Musiikki & Mediassa esiintyvien yhtyeiden soittajia ja teknistä henkilökuntaa.

Suomen Musiikki & Media Tapahtumat S.M.M. Oy on yksityisesti omistettu osakeyhtiö jonka liikeidea on Musiikki & Media tapahtuman järjestäminen. Yhtiön omistajat ovat musiikkibisneksen veteraaneja joille tapahtuman järjestäminen on kutsumus- ja kunniatehtävä.

Yhtiön operatiivisesta toiminnasta vastaa toimitusjohtaja Kimmo Pekari.

Avainhenkilöt

Janne Airo
Promootio- ja markkinointipäällikkö, Playground Music Scandinavia
Hallituksen jäsen, tapahtumatyöryhmän jäsen

Epe Helenius
Toimitusjohtaja, Poko Rekords Oy
Osakas, hallituksen puheenjohtaja, tapahtumatyöryhmän jäsen

Jouko J. Karppanen
Agentti, J. Karppanen Oy
Osakas, hallituksen jäsen, tapahtumatyöryhmän jäsen

Tapio Korjus
Toimitusjohtaja, Rockadillo Records Oy
Osakas, hallituksen jäsen, tapahtumatyöryhmän jäsen

Kimmo Pekari
Toimitusjohtaja, Tezoma Solutions Oy
Osakas, tapahtumatyöryhmän jäsen, toimitusjohtaja

Mikko Puska
Toimitusjohtaja, Festivaalipalvelu Oy
Osakas, hallituksen jäsen, tapahtumatyöryhmän jäsen, ohjelmavastaava

Jussi Santalahti
Toimitusjohtaja, Partysan Production Oy
Osakas, hallituksen jäsen, tapahtumatyöryhmän jäsen

Advisory board 2005
Mikko Aaltonen
Paulina Ahokas
Leena Hirvonen
Minna Huuskonen
Juhani Kansi
Timo Kanerva
Juha Koivisto
Tommi Kyyrä
Markku Laaksonen
Patrik Lindberg
Jonathan Mander
Jouni Markkanen
Juhani Merimaa
Jari Muikku
Stuba Nikula
Kari Pössi
Axa Sorjanen
Katja Ståhl
Kimmo Valtanen
Ahti Vänttinen