Tuomaristossa toiminut hallituksen puheenjohtaja Kaija Langenskiold, Competence Communications, sanoo, että Granström nimenomaan jääväsi itsensä, kun oli Bobin töistä kyse. Hän ei siis saanut antaa itselleen pisteitä vaan oli fyysisestikin poissa tilasta, kun heidän töistään puhuttiin ja niitä pisteytettiin. Sama koski myös muita tuomariston jäseniä:muutkaan eivät saaneet antaa omille töilleen pisteitä, Langenskiold huomauttaa.

Päätoimittaja Seppo Määttänen kirjoittaa, että viime perjantaina julistetut ja juhlitut Effie-mainoskilpailun tulokset ovat nostattaneet pienissä mutta itsetietoisissa mainostoimistoympyröissä kiivaan jälkipelin.

Määttänen väittää, että polttopisteessä on kilpailun ylituomarina toiminut Jon Granström ja ja hänen edustamansa mainostoimisto Bob Helsinki, joka valtasi suvereenisti tulosluettelon kärkisijat pääpalkintoa Grand Effietä myöten. Bobin jättipotti on kiusallinen toimistolle itselleen, vaikka tuomarointi kestäisi kuinka rankan läpivalaisun tahansa. Asia askarruttaa myös toimistojen asiakkaita ja on omiaan jättämään mainoskilpailut omaan arvoonsa, Määttänen kirjoittaa.

Kilpailun järjestävät Markkinointiviestinnän toimistojen liitto MTL:n, MARK ja Kauppalehti. M&M kuuluu Talentum-konserniin.