Ruotsalaiset ja norjalaiset toimittajat ovat kriittisempiä ja epäilevimpiä yhteyksissään yrityksiin, kertoo Resumé-lehti.

Selvityksen on tehnyt norjalainen Berlingske Nyhedsmagasin taloustoimittajien ja talouselämän kontakteista. Kohteena on ollut 910 henkilöä. Tanskan talouslehdet ja tietyt Suomen lehdet kirjoittavat enemmän myönteisiä juttuja kuin vastaavasti ruotsalaiset ja norjalaiset lehdet. Tanskalaiset journalistit eivät ole kriittisiä, mutta priorisoivat eri tavalla ja asennoituvat positiivisemmin elinkeinoelämään, kertoo Resumé-lehdessä Claus Tondal, Burson Marstellerin pohjoismainen johtaja.

Metsäliitto-yhtymän viestintäjohtaja on kertonut selvityksessä, mikä ero suomalaisella ja tanskalaisella journalistilla verrattuna ruotsalaiseen ja norjalaiseen. “Kun tapaa toimittajan Ruotsissa tai Norjassa, pitää olla aina tarjottavana uutinen, onpa se sitten olennainen tai epäolennainen. Suomessa ja Tanskassa lehdistö on enemmän kiinnostunut taustoista, strategioista ja kuinka toiminta pelaa.”