TV3 on yrittänyt lisätä kiinnostavuuttaan uudistamalla uutislähetyksiään ja tuottamalla uuden saippuasarjan ”Helena”. Juuri valmistuneet katsojaluvut osoittavat, että TV3:n kaupallinen kilpailija Kanal 2 on vain kasvattanut etumatkaansa. TV 3:n katsojaluvut ovat notkahtaneet perinteisesti kesäisin, mutta luvut ovat tähän asti kaunistuneet iltojen pimentyessä. Tänä syksynä menetettyjä kesäkatsojia ei ole enää pystytty houkuttelemaan TV3:n ohjelmiston pariin.

Asiantuntijoiden mukaan Kanal 2:n katsojat ovat valitsemalleen kanavalle harvinaisen uskollisia, pääasiassa 18-49 –vuotiaita naisia. Juuri tämän ryhmän tiedetään olevan mainostajille kaikkein houkuttelvin kohderyhmä.

Kilpailu laskee mainoksien hintoja

TV3:n katsojakadon uskotaan heijastuvan myös Viron tv-mainonnan hintoihin. Mainossekuntien ennustetaan halpenevan, kun vuosia suvereenisti hintatason määrännyt TV 3 joutuu kamppailemaan asiakkaista uudessa tilanteessa.

TV 3 kuuluu ruotsalaiseen Modern Times Groupiin. Kanal 2:n taustavoimana on norjalainen Schibstedt. Viron kolmas tv-kanava on julisoikeudellinen ETV, joka oli aiemmin osittain mainosrahoitteinen. Vuodesta 2002 ETV on saanut käytännössä kaikki tulonsa valtion budjetista.