Vaikka verkkomedia kasvaa vuosien odotuksen jälkeen lopultakin lupaavasti, kaikkia uusia panoksia ei pidä ohjata verkkolehtiin, sanoo Kauppalehden uusi toimitusjohtaja Juha-Petri Loimovuori Kauppalehti Onlinen haastattelussa tänään. “Verkkolehdilläkin pitää olla joku lukijoihin ja mainostajiin perustuva tuotto-odotus”, hän toteaa.

-Median asemat säilytetään sillä, että lukijoille tarjotaan hallitusti kaikkia mahdollisuuksia. Investointeja verkkoon pitää tehdä, jos kuluttajat niitä haluavat, ei pelkästään mainostajia varten, hän sanoo.

Toimitusjohtaja, KTM Juha-Petri Loimovuori, 42, uskoo vahvasti talouslehtiin, vaikka ne ovat menettäneet asemiaan muille medioille, etenkin verkkolehdille.

-Paperinen talouslehti ei poistu vielä pitkään aikaan. Kilpailu vain on kiristynyt, kun lehtiä jaetaan kaduilla ilmaiseksi ja talouslehtiäkin ilman tilausmaksua, hän huomauttaa.

Sanomalehtimainonta on tänä vuonna kasvanut vain 0,7 prosenttia, talouslehtimainonta tuskin ollenkaan. Samaan aikaan verkkomedia on kasvanut yli neljänneksen, Kauppalehti Online kertoo.

Kauppalehden mediat ovat kovenevassa kisassa hienoisesti menettäneet markkinaosuuttaan.

Kehitys ei ole tyydyttävä, koska Alma on julistanut, että sen mediamyynnin pitää kasvaa prosenttiyksikön markkinoita nopeammin, Loimovuori sanoo.