Alma Media perustaa maakuntalehtien ja Kauppalehden yhteisen politiikan toimituksen Helsinkiin. Toimitus aloittaa toimintansa syyskuussa 2007.

Helsingin-toimitus on Kauppalehden, Aamulehden, Satakunnan Kansan, Lapin Kansan, Kainuun Sanomien ja Pohjolan Sanomien yhteinen politiikan toimitus. Lehdillä on yhteensä yli miljoona eri lukijaa. Uuden toimituksen muodostaminen tarkoittaa resurssien yhdistämistä saman katon alle Kauppalehden tiloihin.

Helsingin-toimituksen vahvuudeksi tulee kymmenen henkilöä, mikä tekee siitä Suomen suurimpia politiikan toimituksia.

Kauppalehden ja Kauppalehti Presson osalta uusi toimitus näkyy lehden sisällön laajentumisena myös yhteiskunnalliseen uutisointiin. Tämä näkyy arkipäivisin sivumäärän maltillisena kasvuna.

“Politiikka ja muu yhteiskunnallinen toiminta on yhä enemmän taloutta”, Kauppalehden vastaava päätoimittaja Hannu Leinonen toteaa. “Poliittisen päätöksenteon taloudelliset vaikutukset näkyvät niin kuluttajien kuin yritysten taloudessa. Helsinki on luonteva paikka politiikan toimitukselle, sillä valtakunnan politiikan päätöksenteko keskittyy Helsinkiin.”

Alma Media kertoo Helsingin-toimituksen perustamisen toteuttavan valittua ketjutoiminnan strategiaa, jossa lehdet tekevät yhteistyötä osa-alueilla, joilla yhteistyö luo mahdollisuudet uudistua, nostaa laatutasoa ja parantaa tehokkuutta.