Suomen Posti Oyj ja Sony BMG Music Entertainment Finland Oy ovat sopineet, että Postilla on yksinoikeus käyttää artistien kuvia esimerkiksi mobiilipostikorteissa, digitaalisissa omakuvapostimerkeissä, korusähkeissä ja cd-postikorteissa sekä pakkaustarvikkeissa. Ensi vaiheessa artistit ovat Lordi sekä PMMP, Katri Ylander ja Agnes. Katri Ylander (kuvassa) aloittaa 27.9. pääpostitalolla Helsingissä.

Suomen Posti rakentaa uutta kuluttajien palvelukokonaisuutta. Posti panostaa suomalaisten mahdollisuuksiin välittää tunteita ja viestejä sekä perinteisillä että uusilla tavoilla. Kuluttajat ovat tärkeä Postin asiakasryhmä, jonka muuttuviin tarpeisiin halutaan vastata. Kuluttajasegmentti on noin 120 miljoonaa euroa vuositasolla.

Katri Ylander aloittaa Postin artistina.
Katri Ylander aloittaa Postin artistina.

Yhteistyösopimuksella ja uudentyyppisellä tuotevalikoimalla Posti tavoittelee erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia, jotka ovat tottuneet käyttämään sähköisiä kanavia henkilökohtaiseen viestintään. Uusia ratkaisuja ovat sähköisesti lähetettävä, aitona korttina jaettava ePostikortti ja matkapuhelimesta lähetettävä mobiilipostikortti sekä omakuvapostimerkki. Lisäksi musiikkia sisältävät uudet CD- ja DVD-postikortit ilahduttavat vastaanottajaa myös äänen ja kuvan kera. Sopimus mahdollistaakin uudenlaisten tuoteperheiden kehittämisen.

Perinteisistä palveluista taas pakkaustarvikkeet, postikortit ja korusähke saavat musiikillisen ilmeen yhteistyöartistien myötä. Lisäksi Posti tuo Lordi- ja Eurovision laulukilpailu -aiheisen postimerkin markkinoille ensi vuoden toukokuussa Euroviisujen aikaan. Uuden musiikkiin liittyvän tuotevalikoiman toivotaan rohkaisevan nuoria muistamaan heille tärkeitä ihmisiä postin välityksellä.

”Kuluttajat ja kotitaloudet ovat Postille tärkeä asiakasryhmä. Posti on toiminut jo vuodesta 1638 ihmisten välillä, tunteiden välittäjänä. Suomalaiset välittävät tunnevoimaa esimerkiksi lähettämällä vuosittain 70 miljoonaa postikorttia, suurimman osan jouluna ja ystävänpäivänä. Osa uutta kuluttajastrategiaa on laaja Sony BMG-yhteistyö, josta olemme innoissamme, Posti-konsernin myynnistä ja markkinoinnista vastaava johtaja Tarja Pääkkönen kertoo.

”Myös musiikissa tunteiden välittäminen on keskeistä. Vahvat suomalaiset juuret omaava Posti ja menestyskauttaan elävä suomalainen musiikki sopivat mainiosti yhteen. Posti-brandia kehitetään siis perinteitä kunnioittaen, uutta luoden”, Pääkkönen sanoo.

”Posti välittää jakeluverkostonsa kautta valtavan määrän tietoa ja tunnetta miljoonille ihmisille päivittäin. Musiikki on samaan tapaan toiminut ihmisten kanssakäymisessä viestin välittäjänä jo pitkään”, sanoo Sony BMG:n toimitusjohtaja Kimmo Valtanen. Hänen mukaansa Sony BMG:n kaltaisen viihdealan yhtiön ja Postin yhteistyö tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden testata sellaisten uusien palvelujen ja tuotteiden toimivuutta, joiden uskoo tuovan merkittävää lisäarvoa kuluttajille.

”Posti, kuten musiikkiteollisuuskin, on ottamassa harppauksia kohti digitaalista aikaa. Postin kaltaisen suuren ja perinteisen yrityksen dynaamisuus ja kyky tehdä nopeita, rohkeita päätöksiä on yllättänyt meidät positiivisesti. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä mitä uutta ja innovatiivista kaksi muutoshaluista yritystä saavat yhdessä aikaan”, Kimmo Valtanen toteaa.