Elisa Oyj tarjoaa 2G- ja 3G-asiakkailleen 20.9. alkaen ilmaiseksi mobiili-tv-palvelun, jonka avulla voi seurata kahdeksaa eri tv-kanavaa Elisalta ostetuilla 3G-puhelimilla. Maksuton kokeilu kestää tämän vuoden loppuun asti.

Elisan asiakkaat näkevät suorana lähetyksenä Nelosen, Urheilukanavan, The Voice TV:n, CNBC:n, BBC Worldin ja Fashion TV:n ohjelmat. Lisäksi palvelussa ovat mukana Yle ja MTV3, joiden uutislähetyksiä voi katsoa niin kutsuttuna tilausvideona eli ajastettuina lähetyksinä.

Mobiili-tv toimii Elisalta hankituissa 3G-puhelimissa, joita on useita kymmeniä eri malleja. Palvelu toimii myös useimmissa multimediasoittimen sisältävissä 2G-puhelimissa.

Elisan mukaan merkittävä osa uusista matkapuhelinliittymistä on nykyisin 3G-puhelimen ja liittymän sisältäviä 3G-palvelupaketteja. Uusia 3G-palveluita kehitetään jatkuvasti, mikä lisää entisestään 3G-puhelinten suosiota. Asiakas voi valita haluamaansa puhelimeen erilaisia palveluita kuten mobiili-tv:n ja videopuhelut. Palvelut saa puhelimeen aina käyttövalmiina ja esiasennettuna.

Yhtiöstä arvioidaan, että Suomessa on vuoden loppuun mennessä noin 300 000 3G-asiakasta, ja Elisan 3G-verkko kattaa silloin yli 40 prosenttia suomalaisista.