Printtimedian liiketoimintaprosessien tehostamiseen ja automatisointiin erikoistunut Flowman Oy avasi valtakunnallisen aineistoportaalin lehti-ilmoitusaineiston vastaanottoon ja tarkistukseen. Palvelu on sanoma- ja aikakauslehtien käyttöön tarkoitettu, ja sen avulla lehdet voivat parantaa palvelutasoaan sekä varmentaa ja tehostaa tuotantoaan, kun ilmoitusaineiston trafiikki automatisoituu internetissä median, mainostajan, repron ja mainostoimiston välillä.

Lehtikustantaja, joka ottaa järjestelmän käyttöön ja ryhtyy vastaanottamaan ilmoitusaineistoa sen kautta, saa tunnukset mainostajilleen järjestelmään. Suurimmat hyödyt järjestelmän käyttämisestä tulevat siitä, että ilmoitukset tulostuvat painossa aina oikein, aineiston voi toimittaa samalla kertaa useisiin julkaisuihin ja toistot ilmoituksissa tulevat helposti, ilmoituksen yhteydessä kulkee digitaalinen ilmoitusmääräys ja ilmoitusvedosten hyväksyntä tapahtuu verkon kautta digitaalisesti. Järjestelmä mahdollistaa medialle ilmoitusaineiston automaattisen integroinnin taittoon hyödyntäen AdsML -pohjaista integraatiorajapintaa.

“Palvelu perustuu meidän viiden vuoden aikana kehittämään teknologiaan, jota käytetään jo satojen lehtien tuotannossa”, Flowman Oyn:n toimitusjohtaja Petri Karjalainen kertoo. “Koska tässä vaiheessa on vaikea ennustaa palvelun suosiota ja sen vaatimaa laskentakuormaa Oulussa sijaitsevalla datakeskuksellemme, käyttö on aluksi rajoitettu lehdille, jotka käyttävät Flowmanin muita palveluja. Loppuvuoden aikana hankimme tarvittaessa lisäkapasiteettia ja avaamme palvelun kaikille lehdille.”

Flowman Oy:n toimitusjohtaja Petri Karjalainen vertaa aineistoportaalia Skypeen. Puhelin on ollut pitkään olemassa mutta Skype toi aineistoportaalin tavoin uuden ja ilmaisen tavan hyödyntää nettiä.
Flowman Oy:n toimitusjohtaja Petri Karjalainen vertaa aineistoportaalia Skypeen. Puhelin on ollut pitkään olemassa mutta Skype toi aineistoportaalin tavoin uuden ja ilmaisen tavan hyödyntää nettiä.

Karjalainen kertoo myös aineistoportaalin saaneen heti hyvän vastaanoton ja muutaman lehden ottaneen palvelun käyttöön. Tavoitteena on saada 200 lehteä järjestelmän piiriin lokakuun loppuun mennessä.