Yleisradio on avannut tänään arkistojaan Internetiin. Nettiin tulee satoja tunteja kuvaa ja ääntä viimeisen sadan vuoden ajalta. Elävä arkisto pursuaa suomalaisten historiaa: satoja TV-ohjelmia, tuhansia radio-ohjelmia sekä artikkeleita ja musiikkia maksutta.
Ensi vaiheessa Elävässä arkistossa on tarjolla elävää kuvaa yli 160 tuntia ja elävää ääntä yli 550 tuntia.

Lisäksi palvelussa on 2 500 valokuvaa, 250 erilaista teemaa ja yli 2 200 tausta-artikkelia. Mukana on myös ympäri vuorokauden toimiva nettiradio, jota voi kuunnella myös Radio Peilin taajuuksilla.

Elävästä arkistosta löytyy esimerkiksi kulttuuri- ja viihde-ikonin takaa niin kirjallisuutta, musiikkia, teatteria, muotoilua, ajankuvia kuin mediakulttuurin vaiheitakin.

Arkiston aarteiden joukossa on muun muassa Yleisradion vanhin ohjelmatallenne eli presidentti P. E. Svinhufvudin uudenvuodenpuhe vuodelta 1935.

Palveluna nettiarkisto on ainutlaatuinen: video- ja audiomateriaalia tausta-artikkeleineen ei ole yhtä laajasti tarjolla missään muualla Suomessa.

Kyseessä on merkittävä askel kohti Ylen vahvistuvia netti- ja laajakaistapalveluita, sanoo toimitusjohtaja Mikael Jungner.