Elo-syyskuun vaihteessa järjestetty UMO Jazz Fest kokeili videokuvaan perustuvaa tapahtumamarkkinointia. UMO testasi, miten Mix Media Oy:n kehittämä Tapahtuma.tv-markkinoinnin konsepti toimisi kansainvälisen jazz-tapahtuman yhteydessä.

Konseptin perusideana on yhdistää videokuvaan perustuva tapahtumamarkkinointi ja lipun ostaminen digitaalisessa mediassa. UMO Jazz Festissä testattiin uusia markkinointikeinoja tuottamalla ensin konserteista videotrailerit sekä internettiin www.tapahtuma.tv:n sivustolle mutta myös mobiiliin sekä broadcast-tyyppisesti DVB-H-verkossa että on-demand-tyyppisesti 3G-verkossa. Mobiilikokeilu toteutettiin osana Forum Virium Helsinki-hankekokonaisuutta, sen Finnish Mobile TV- hankkeen ja Dimesin Flow-projektin yhteistyönä.

Interaktiivinen mobiili-tv-kanava

UMO Jazz Festille luotiin DVB-H-pohjaiseen mobiilitelevisioon oma kanava, jossa esitettiin konserttitrailereita. Videoihin liitettiin interaktiivinen linkki, joka yhdistyi tarvittaessa suoraan lipunmyyjän eli Lippupisteen puhelinmyyntiin. Liput maksettiin luottokortilla ja sen jälkeen kuluttaja sai viivakoodilla varustetun tekstiviestilipun matkapuhelimeensa. Tapahtumapaikalla tekstiviestilippu tarkastettiin erillisellä lukulaitteella ennen sisäänpääsyä.

Mobiilipalvelu esiteltiin UMO Jazz Festin kansainvälisille vieraille Nokian N92 – ja E61-puhelimilla, jotka toimivat uusimmalla Symbian S60-alustalla. Kokeilu herätti kiinnostusta ja kyselyjä, miten vastaavaa voitaisiin toteuttaa muissa Euroopan maissa.

Mobiilimarkkinoinnin keskeisiä etuja ovat helppous, nopeus ja turvallisuus. Lipunmyyjille mobiililipun käyttö tulee merkitsemään tuntuvia kustannussäästöjä. Oheistuotteiden yhdistäminen mobiililippuun tulee ennusteiden mukaan yleistymään. Konserttilippuun on helppo yhdistää cd-levyn alennuskuponki tai alennus juomista tapahtumapaikalla. Lippupisteen toimitusjohtajan Ari Palhamon mukaan kiinnostus tekstiviestilippuun oli yllättävän myönteistä UMO Jazz Festin konserttien lipuntarkastuksissa.

wap-palvelu tulossa

Mix Media kehittää seuraavaksi Tapahtuma.tv:n wap-palvelua, jonka yhteydessä myös maksaminen helpottuu. Tällöin mobiililippu voidaan ostaa tutuilla verkkopankin tunnuksilla. Ennen päätöksentekoa kuluttajalla on mahdollisuus tutustua tapahtumien sisältöön videotrailereiden avulla.

KATSO VIDEOT (in English)

http://www.tapahtuma.tv/uutiset.php?aid=3918