Tekijänoikeus- ja tuottajajärjestöt ovat esittäneet Satu ry:n pyöreän pöydän keskusteluissa, että kuluttajalle maksuton dvb-h-kännykkäTV saisi aluksi maksuvapauden tekijänoikeuskorvauksista. Avauksella haluttiin auttaa neuvotteluja eteenpäin, jotta mobiiliTV- toiminta pääsisi liikkeelle nopeasti. Asiasta ei kuitenkaan päästy yksimielisyyteen. Pyöreän pöydän neuvottelut päättyvät toistaiseksi. Neuvotteluja jatketaan kahdenvälisesti.

Tekijöiden esityksen mukaan, osana pitkäaikaista ratkaisua kuluttajille maksuttomien dvb-h-rinnakkaislähetyksiin tulisi korvaukseton alkukausi, esimerkiksi yhdessä sovittavan porrastuksen mukaisesti. Maksuttomuus voitaisiin kytkeä esimerkiksi päätelaitteiden myyntimääriin, tekijät ehdottavat.

Pyöreän pöydän keskustelujen tarkoituksena on ollut luoda edellytykset varsinaisille sopimusneuvotteluille. Kuten etukäteen tiedettiin, kattavaa “mobiiliTVtupoa” siellä ei voi syntyä, sillä ohjelmasisältöjen käytön oikeudet ovat yksittäisillä koti- ja ulkomaisilla tahoilla, jotka sopivat niistä omissa neuvotteluissaan lähettäjäyritysten kanssa.

MobiiliTV tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden katsoa aiempaa enemmän ja monipuolisemmin haluamiansa ohjelmia. MobiiliTV:n menestys rakennetaan ohjelmien tekoon osallistuvien ihmisten ja ja tuotantoyhtiöiden ammattitaidolla.

Tekijöiden mielestä ohjelmien tekijöillä on oikeus saada oma osansa hyödystä aivan kuin kaikilla muillakin. Kyseessä ovat pienet rahat suhteessa mobiiliTV:n kokonaistalouteen. Uskon, että asioista päästään sopuun, sanoo Luovan työn tekijät ja yrittäjät (Lyhty) puheenjohtaja Pekka Rislakki.