SanomaWSOY-konserniin kuuluva Sanoma Osakeyhtiö on ostanut Suomen Metro-lehden liiketoiminnot Metro International S.A:lta. Sanoma jatkaa Metron julkaisemista franchising-sopimuksella. Metro siirtyy Sanoman omistukseen 1.9.2006. Kaupan hintaa ja sitoumuksia ei julkisteta.

Oy Metro-lehti Ab:n kustantamaa Metroa jaetaan 18 kaupungissa eteläisen Suomen alueella. Valtaosa lehden 346 000 lukijasta (TNS Atlas 1–3/2006) on pääkaupunkiseudulla. Metro on
lukijamäärältään Suomen viidenneksi suurin uutislehti Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien, Iltalehden ja Aamulehden jälkeen. Suomen Oy Metro-lehti Ab:n liikevaihto vuonna 2005 oli 5,8 milj.
euroa ja yhtiön palveluksessa on 39 työntekijää.

–Metron ja Uutislehti 100:n kaltaiset lehdet kasvavat vahvasti. Ne sopivat erinomaisesti nuorille lukijoille ja nuorten kohderyhmästä kiinnostuneille media-asiakkaillemme. Kauppa vahvistaa edelleen Sanoman asemaa kaupunkilehtien kustantajana ydinalueellamme Uudellamaalla, Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen toteaa.

Metro muuttuu Sanoman osastoksi

“Sanomassa Metro-lehdestä tulee osa Sanoma Kaupunkilehdet –liiketoimintayksikköä. Metro täydentää lehtivalikoimaamme erinomaisesti. Uutislehti 100 ja Metro jatkavat ilmestymistään rinnakkain siten, että lehdet profiloituvat hieman eri kohderyhmiin ja jakelualueisiin. Näin voimme optimoida lehtien peiton ja sisällön kohderyhmien tarpeiden mukaan ja tarjota ilmoittajille vaihtoehtoisesti laajempaa tai kohdistetumpaa kanavaa. Lisäksi pääsemme Metron brändin ja kansainvälisen ketjun myötä osallistumaan aktiiviseen joukkoliikennelehtien kehitykseen”, Sanoma Kaupunkilehdet Oy:n toimitusjohtaja Niko Ruokosuo kertoo.